Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizované hlávkové zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie620 kJ /
148 kcal
Bílkoviny1,23 g
Tuky11,67 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí očistíme, odstraníme případné povadlé vrchní listy a hlávku rozřízneme na čtvrtiny. Vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na 3minuty vložíme ho hrnce s vařící osolenou vodou. Poté scedíme a necháme okapat. Krok 2: Do kastrůlku na rozehřátý olej dáme kmín a nakrájený špek. Po malé chvilce, když špek začne slabě růžovět přidáme cibuli, promícháme, necháme zesklovatět a odstavíme bokem. Krok 3: Do rozehřátého hrnce nasypeme cukr a na slabém plameni za stálého míchání necháme cukr karamelizovat do slabě nahnědlé barvy. Krok 4: Opatrně vmícháme víno, přidáme nakrájené zelí a cibuli se špekem. Lehce osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 5: Na závěr podle chuti okyselíme a přisolíme.

Pokud chceme mít zelí o něco hustější, po cca 15minutách dušení přidáme nastrouhanou bramboru a za občasného promíchání dusíme ještě 10minut.

Zveřejněno 7. 1. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vhodná příloha k pečenému masu, nebo po vychladnutí jako náplň do slaného závinu.

Podávala jsem s výpečkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/12728-vypecky---mo...

Stejný rcp jsem tady nenašla.Do podobných přidávám pár“podobných“ ale odlišných postupem i některými surovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzYn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzYn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

zavrelova1979: Děkuji:-K

Mňamka

to musí být dobrota:yes::-D určitě vyzkouším:-p

Děkuji za milé komentáře i hodnocení:-*Jsem ráda,že se Vám recept líbí a potěší mě,když vyzkoušíte:-K
Já zelí vařím většinou vždy den předem,aby se hezky rozležely chutě:-)

Na neděli plánuju maso se zelím, hned ho vyzkouším:yes::yes:

Hned bych si nabídla Drahuško. Tohle zelíčko bude dobrůtka:yes::yes::-p

Vypadá lákavě, někdy zkusím:-)

:-p:yes:

Hned jsem na něj dostala chuť, zelí zrovna mám doma, takže bude k obědu;-)

Tématické fráze:
hlávkové zelí na sladko, karamelizované zelí, bílé hlávkové zelí recepty, bílé zelí na sladko, karamelizované červené zelí, červené zelí na sladko, zelí na sladko, hlavkové červené zelí, bílé zelí na sladko recept, karamelizovaný cukr, hlávkové zelí recept, karamelizovane bile zeli, jak karamelizovat cukr, hlávkové zelí recepty, recepty na hlavkové zelí, červené hlávkové zelí recepty, hlávkové zelí, hlávkový zelí na sladko, karamelizované červené zelí na víně, hlávkové zelí na víně

Suroviny:
zelí bílé, cibule, olej, kmín celý, špek, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, brambory

Přidat fotografie receptu