Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburgerové bulky

Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak dobře, že ji opravdu dojíme celou, do posledního drobečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 908 kJ /
4 519 kcal
Bílkoviny155,00 g
Tuky113,70 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 8,52 g
Sůl21,05 g
Sacharidy700,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Přidáme vejce a olej. Pomalu začneme těsto od středu míchat a pak hněteme. Těsto je potřeba prohníst opravdu důkladně po dobu zhruba 5 minut. Krok 3: Přidáme sůl a hněteme ještě dalších 5 minut. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Přikryjeme ho a dáme na 1 hodinu kynout do tepla. Krok 4: Postup pro celozrnnou variantu je obdobný, jen je potřeba při práci s těstem podsypávat mouku, protože těsto je lepivější. Nicméně pozor na přidané množství podsypové mouky, aby bulky nebyly tuhé. Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na vál, nepodsypáváme, pouze si poprášíme ruce. Rozdělíme na 12 kousků po 70 g. Z kousků těsta tvarujeme malé bochánky, během tvarování několikrát zmáčkneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky. Krok 6: V dostatečných rozestupech skládáme na plech s pečicím papírem. Po vytvarování posledního kousku necháme 15 minut odpočinout a všechny bulky zploštíme. Opět přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout v teple, bulky zvětší svůj objem téměř na dvojnásobek. Krok 7: Během kynutí můžeme housky lehce rosit vodou z rozprašovače, doba kynutí závisí na teplotě, vlhkosti vzduchu a jiných okolnostech. Krok 8: Před pečením potřeme povrch bulek rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pokud chceme mít povrch matný, vynecháme potření vajíčkem a místo něj potřeme mlékem. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby, do níž jsme předem na dno dali plechový kastrůlek s trochou vody. Pečeme při 220 °C po dobu 10–12 minut nebo při 200 °C na horkovzduch. Krok 10: Hotové bulky vytáhneme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

TIP: Jak připravit domácí hamburgery?

Zveřejněno 7. 1. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Tip: Pokud chcete mít bulky s ještě lákavější chutí a vůní, místo oleje použijte rozpuštěné vlažné máslo.

Pokud preferujete zdravější životní styl,

můžete si udělat bulky v celozrnné podobě.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAEX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAEX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Luxusni akorat z toho mnozstvi jsem udelala 6 klasickych velkych bulek

Dnes vyzkoušeno v práci a jsou super 👍

Dělala jsem přesně podle receptu, a jsou to placky .. tak nevim

Dělala jsem již poněkolikáté, jsou výborné, proto dělám 1a půl dávky, čili 18 bulek. :-8

Těsto si dělám v pekárně a jsou vynikající. Děkuji za recept

Vařil jsem podle tohoto receptu poprvé. S použití kvásku mám již nějaké zkušenosti takže to šlo poměrně hladce. Zvolil jsem, že si udělám bulek 6 a tak jsem si to navolil, kolik čeho budu potřebovat. Bohužel to vůbec nestačilo. Místo 6 bulek jsem měl sotva 3 (64 gramové) a bohužel byli kvůli tomu dva lidé bez oběda. Příště tedy budu muset počítat s tím, že 12 znamená 6 a 6 znamená 3 a budu muset si je nějak dochutit, protože nemají žádnou výraznou chuť.

Výborné

Moc díky za tento recept, konečně se mi povedly tak jak jsem si představovala :)

DrcCZ: tipujem, že máš bulky "prekynuté". Skús skrátiť dobu kysnutia, teplota miestnosti to tiež ovplyvňuje atď.

Nevím v čem dělám chybu, ale i když vytvarují nejdříve do koule, tak bulky mi vykynou dost (=nabudou dost na objemu), ale roztečou se moc do šířky místo do výšky - místo krásné zakulacené bulky je z toho placatý koláč. A pokud pak ještě potřu vajíčkem, tak už úplně klapnou dolů ;-(

Dneska jsem vyzkoušela a opravdu vynikající ☺️ Doma se všichni olizovali :-D Moc dekuji za tento recept.

wociscz: "Dal jsem olivový olej.":-?8-(;-(;-):-)
No ale toto není focaccia, že :-K

Naprosto perfektní recept. Dal jsem olivový olej. 12 krásných nadýchaných a vcelku velkých bulek (kynulo to ořed očima). Po upečení rovnoměrná střídka, jemně nabublaná. Nedrobivé a hlavně nebyly vůbec hutné! Takže vás ta bulka nezaplácne.
Jak já tomu říkám: ideální držáček na maso. Prostě když z toho uděláte burger, tak nejíte housku s něčím, ale epesní burger a bulka Vám to jen pomáhá držet pohromadě.
Klidně dáte dva burgry. U jiných receptů jsem dal jeden burger a byl jsem nacpán.
Tyto bulky jsou jak obláček.

Děkuji za skvělý recept, nesrovnatelně lepší než ty z obchodu!

Nejlepší recept <3<3

Tak jsem včera zkusila bulky podle tohoto receptu a musím říct, že měly velký úspěch, tak dobré domácí bulky jsme doteď nejedli <3 A to musím podotknout, že mi došla hladká mouka, tudíž jsem byla nucena nahradit 100 g hladké mouky polohrubou :-D

Luxusní bulky pracuji jako kuchař vyzkoušel jsem již několik receptů na hamburgerove bulky a až tenhle je ten TOP . Konečně opravdu povedený recept . Děkuji:yes::yes::yes::-Q

Bulky jsou vždy perfektní :-)

Opravdu luxusní. Pekla jsem něco takového poprvé, měla jsem strach, že se mi nepovedou, ale jsou výborné. Děkuji za velice povedený recept i popis :yes:

Peču již asi po 3 a jsou vždy výborné <3 Jen se po nich zaprášilo ????????

Naprosto vynikající. Peču po několikáté a vždy sklidí ohromný úspěch. Děkuji za recept :yes:.

Luxusní bulky :yes:

Udabuda: Ok, viete, ono aj kritika sa dá vyjadriť slušne. :-)

tejaja: Tak když to Paní neumí tak ať to nedělá a nepíše sem kraviny posílám vám :-K a omlouvám se Za předchozí komentář :yes:

Udabuda: Váš komentár bol zmazaný. Na topkách sa rozprávame slušne.

8ks ,ale vynikající ;-)

Jinak recept skvělý (nevím jak video ) tyhle bulky dělám cca už po páté a nikdy nebyl problém ... Všichni co měli možnost ochutnat si je chválili:-D

moc díky za recept...úžasné bulky, příště akorát udělám z dávky 8ks, abych je měla větší :yes:
Vejce jsem dala dvě menší ;-)

Výborný recept, výborné cesto...skvele sa s ním pracovalo a myslím to doslova. Dakujem Mishka

Marie Kaczorova 6. 10. 2017 19:30
Vyzkouseno. Testo lepilo, ale pomoucnene ruce stacili. :-)

Nejlepsi recept na bulky.Vypadaji moc dobre.Pro ty co jim to nevyjde,pouzijte mouku 00.:yes::-*

Nejlepsi! Diky.
Nechapu ostatni, byly skvele. Pouzila jsem susene drozdi 7g .

Dnes jsem pekla a jsou super. <3:yes::yes:

Vřelé díky autorce za tento recept. V prvé řadě bych ráda uvedla, že nejsem kuchařský amatér, kynuté těsto a pečivo jsem dělala nesčetněkrát, ale tak šílené a ošklivé výtvory jako podle tohoto receptu se mi ještě nepovedly. Dodržovala jsem přesně uvedené pokyny. Těsto hrozně lepilo, musela jsem přidat mouku navíc, aby vůbec šlo zpracovat. Vypracované bulky mi nakonec vůbec nenakynuly, musela jsem se vrátit ke starému, osvědčenému receptu a začít od znova, tyhle putovaly rovnou slepicím. Takže jsem moc ráda, že jsem strávila celé dopoledne prací s něčím, co se ve finále nedalo ani jíst...:no:

Radka: to není receptem , ale rukama ...

Super, jsou hotové. Máme 11 ks. Jsou luxusní :-*.

tak jsem zkoušela dnes a nic moc :D neměla jsem krásné bulky jak na obrázku, ale takové makronky :D nevím jestli jsem málo prohnětla nebo málo nechala kynout, ale určitě zkusím znovu, ale nevadí, 2 mi dají krásný burger, ani je nemusím prokrojovat :D

Muzete tatarovi vysvetlit co znamena 2 lzice vejce? To teda opravdu nedokazu pochopit...

Martin: spagetka: Opravené.;-)

Zobrazit starší odpověď

Doporucuju! ;) bulky se skvele povedly a chut take vyborna :)

Bulky jsou fakt super, povedli se :yes: akorat na uvedene mnozstvi a 70 g na bulku jsem jich mela jen 10 ne 12. A vejce jsem pouzila jedno cele. :-p

Meg: Mě jich vyšlo 11 cca po 70 g :-D Recept je skvělý zatím vše klape! Doufám, že budou chutnat...:-p:-):yes:

Bulky nádherné ale já mám to těsto dost lepive.chtl bych se ale hlavně zeptat na to vejce. 2 lzice vejce-130 g. Jak tomu mám rozumet? 2 lzice vejce prece není 130 gramů.já abych měl 130 gramů vejce tak jsem musel použít 3 vajíčka.proto to teď je asi ridci a lepivejsi :-

tééééda, za mě jedním slovem luxus!!! recept napsán jako pro tatara, takže maximálně vyhovuje a bulky byly doslova sežrány na jeden dech, dnes dělám znova pro manžela, protože na něj nezbylo :) :) :) :) děkuji moc

Pavel Jirik 19. 4. 2015 09:11
Bohuzel se to nejak nepodarilo. Udelano presne dle receptu. Testo vubec nevykynulo ani po nekolika hodinach. Navic se totalne lepi jako lepidlo. Nejake kulicky jsem vytvaroval a jsou v troube, tak uvidim. Nevite, kde muze byt chyba ?

Moc pěkné :yes::yes:

MishkaVkuchyni:díky jdu na ně nechtělo se mi je dělat v ruce, mám v plánu jinou prácičku . Lucka:-D;-):-D

Lucie: Určitě můžete, ušetříte práci. Mně pekárna odešla a novou neplánuji, ručně bych to nezvládla kvůli karpálním tunelům, takže jsme použila hnětací háky ;-)

MishkaVkuchyni: Dobře, zkusím :) Mám nejradši čerstvé, ale když už bych se s tím dělala, tak bych toho chtěla udělat víc. Děkuji :)

A co to dát vypracovat do pekárny ?;-)

petra::-) urobte zo štvrtinovej dávky a budete mať štvrtinu žemličiek. ;-)

petra: Zkuste upéct a co nesníte, zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazáku. Když bude potřeba, necháte v pokojové teplotě rozmrznout. Poté překrojte na půl a opečte na pánvi nebo dejte celé bulyk rozpéct na chvilku do trouby ;-)

Úžasné... bohužel ale v blízké době nebudu moct vyzkoušet, protože bych využila těsto jen tak na dvě bulky...

nádhera:yes::yes::yes:

Luxusni videa!!!:-8 (..jen ta muzika nic pro mne, ale jsou i horsi..)
Libi se mi i hezky napsana poznamka!:yes: Kdyby to slo, davam nejmin 10 bodu naraz;-) Jen tak dale, zu se tesim na dalsi recepty/videa.:-)

Obě verze se mi líbí a Tvé bulky jsou výstavní:-K:-p:yes:

No to je paráda:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes: Paráda

Vypadají nádherně :yes::-p:-K

Povedené:yes:

Super recept a tvá videa úžasná:yes:

:yes::-p

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hamburgerové bulky, bulky na hamburger, hamburgerove bulky recept, recept na hamburgerové bulky, těsto na hamburgerové housky, hamburgrové bulky, bulka na hamburger, hamburgerova bulka recept, hamburgerova bulka, bulky na hamburger recept, recept na domácí hamburgerové bulky, bulky na hamburgery recept, bulky na hamburgery, domácí hamburgerová bulka, hamburgerové housky, bulka na hamburger recept, domaci hamburgerove bulky, domácí bulky na hamburger, recept na bulky na hamburgery, testo na bulky

Suroviny:
mouka hladká, olej, droždí, cukr, vejce, voda, sůl, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, voda, olej, droždí, cukr třtinový, vejce, sůl, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu