Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koleno á la "Růženka"

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 90 min

210 min (120 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 439 kJ /
344 kcal
Bílkoviny6,77 g
Tuky1,58 g
Vláknina8,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,81 g
Sůl7,35 g
Sacharidy73,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli. Krok 2: Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme minimálně přes noc do marinády (čím déle tím lépe). Krok 3: Upečeme v troubě a podléváme vývarem a černým pivem

Zveřejněno 8. 1. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Léta jsme na toto geniální koleno chodívali do jedné hospůdky a snažili se získat recept, bez úspěchu. Až jednou...:-)

Omlouvám se za fotku, úplně jsem zapomněla fotit, jak jsem se na něj těšila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koleno á la "Růženka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2Kl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koleno á la "Růženka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2Kl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Hledala jsem na netu recepta natrefila na tento a zaujal mě,takže jsem kolínko uvařila,manžel ho naplácal tou směsí a zítra pečeme...jsem zvědavá....:-)

maiklovic:to mě moc těší, my ho milujeme:-D

už jdu dělat potřetí. :-):-p je naprosto vynikající!!! :yes: bodík

Jiří Rokyta 10. 1. 2015 07:04
Pepe, v Globusu mají zadní vepřové kolena o hmotnosti 1,5 - 2 kg.

Komentáře netýkající se hodnocení receptu jsou přesunuty:
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2270

Mám vyzkoušené a vřele doporučuji,je výborné

Pepe:A nekupujete přední? Na fotce jsou dvě zadní

Pepe:
Prasátko má 4 nožky:-)
Vy patrně kupujete kolínka z toho předního páru ale zde je koleno z toho zadního páru (cca 1,5kg);-)

Fotografia vyzerá velmi lákavo, ale je na nej bravcové (vepřové) koleno alebo je to koleno japonského zápasníka sumo?
My niekedy koleno kupujeme a vázi aj s kostou 400-500 g.

:-p:-p:-p Mňam, moc lákavé kolínko, hned bych si dala. Přistrkuji talířek a prosím o pláteček s hezky vypečenou kůžičkou a k tomu trochu křenu. Chlebík už mám připravený.
;-) Na Silvestzra a Nový rok jsme také měli kolínko, ale uzené - a také moc dobré. :yes:1.:yes:

Tématické fráze:
uzené koleno přední, vepřové koleno zadní, pečené přední koleno, pečené vepřové koleno recept, pomalu pečené uzené koleno, pečené koleno, pečená přední kolínka, jak udělat naložené vepřové koleno, recept na vynikající pečená kolena, pečené zadní koleno, uzené koleno přední recept, pečené koleno přes noc, vařené uzené vepřové koleno, jak udělat zadní koleno, přední kolena, recepty, pečené koleno a lá, pecene vepřové koleno zadní, vepřové koleno přední nebo zadní, přední koleno recept, marináda na pečené koleno

Suroviny:
koleno vepřové, koření nové koření, bobkový list, sůl, pivo černé, česnek, omáčka worcesterová, omáčka sojová, kečup ostrý, med, koření gyros, solamyl

Přidat fotografie receptu