Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké zrno

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 1

12 - 15 ks

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 982 kJ /
3 581 kcal
Bílkoviny91,50 g
Tuky116,25 g
Vláknina34,43 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy524,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná budete muset trochu mouky přidat. Lze ale i klasicky - kvásek z droždí, medu a vlažné vody, pak přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Krok 2: Po vykynutí rozdělíme těsto na 12-15 kousků a vytvoříme bulky, které položíme na plech vyložený fólií nebo papírem na pečení. Krok 3: Necháme znovu nakynout, pak potřeme odloženým vajíčkem, posypeme drobenkou a upečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C dočervena. Bulky jsou peříčkově nadýchané, nepřeslazené, voní po skořici a jsou plné semínek.

Zveřejněno 8. 1. 2015

Poznámka autorky zizala

Vlastní recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké zrno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2A5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké zrno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2A5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Klára: Mám velkou radost, děkuji za zprávu:-K :yes:

Dnes jsem je pekla a zalitovala jsem, že JEN z poloviční dávky ...Byly vynikající :-) - jen se po nich zaprášilo !! :-) Takže příště to bude určitě z celé dávky :-)

Danca: Moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že se dařilo a chutnalo :-)):-K

Výborné!!!:yes: Dnes jsem je upekla, mouku jsem dala pšeničnou hladkou, špaldovou a žaludovou v poměru cca 3:1:1 a houstičky jsou jedna báseň....teda byly, nestačily ani vychladnout:-O:-p:-p:-)):yes:

Bulky jsou leskly, krasny, ohrome chutne vyhlizejici a originalni. Ryze, seminka, rozinky a jeste posypka z vlocek, vsechno v jedne bulce! Super:yes:

Houstičky jak malované:-p+:yes:

Děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

:yes::-p

Uložila som si, vyzerajú krásne a musia chutiť skvele!

To vypadá úžasně!:-O :-p :yes:

cathleen: Drobenkou s ovesnými vločkami a skořicí sype jedna pekárna u nás podobné pečivo, inspirovala jsem se :-)

Hodně zajímavý recept. Může to být fakt dobré, jak je vidět, je i krásně nadýchaný :yes::yes:+

Vypadají moc dobře:yes: a ta posýpka je nevšední - ještě jsem ji nikde nepotkala :-O:yes:

Zaujímavý nápad s rýžou:yes: Teraz, čo som sama, radšej urobím žemle alebo rožky, ja na chlieb veľmi nie som, a pečivo môžem urobiť v menšom množstve. Recept ukladám a udeľujem prvý bod. :yes:;-)

Tématické fráze:
špaldová zrna recept, špaldové zrno-recepty, recepty ze špaldového zrna, facebook l.hruška - recept buchta panda dnes, sladké recepty, kynuté sladké zrno recept, recept hrušky dne 8.1.2015

Suroviny:
droždí čerstvé, med tekutý, máslo, voda, vejce, mouka hladká, sůl, rozinky, semínka slunečnicová, semínka lněná, rýže, máslo, skořice mletá, vločky ovesné jemné, cukr hnědý,

Přidat fotografie receptu