Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázračná bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 248 kJ /
1 971 kcal
Bílkoviny52,36 g
Tuky47,57 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy327,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké (máslo buď rozpustit, nebo - pokud má pekárna předehřev, dát na dno krájené na lístky), zapnout program Těsto. Krok 2: Hotové znovu propracovat, nakrájet na malé kousky a ty plnit různýma nádivkama jako koláčky. Skládat je do pekárny na sebe, mezi sebou NEMASTIT. Nechat vykynout a upéct. Krok 3: Je samozřejmě možné upéct i v bábovkové formě.

TIP: Jak si poradit, když nejde vyklopit bábovka z formy

Zveřejněno 18. 3. 2009

Poznámka autorky cathleen

Při krájení je pak v každém kousku několik druhů náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázračná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBlW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázračná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBlW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Odeta Wollmanova: Dobrý den, jaký máte ověřený recept na kvásek? Chtěla bych zkusit ale netroufám si na neověřený.

Děkuji za odpověď Dáša Blatná

Taky dělám bez pekárny, říkáme jí Strakoška. Ale teď nejsou v obchodě kvasnice a pečení buchet musím naplánovat 14 dní předem, abych stihla založit kvásek.:-(

znám, je moc dobrá. Dělám ji i bez pekárny;-). Dávám bodík:yes:

Včera jsem tuto bábovku v pečce upekla a musím říct, že byla fakt dobrá. Cathleen děkuji za recept. Budu určitě opakovat. Jo a já jsem ji pekla hodinu. Samozřejmě máš ode mně 9 boda:yes:

Janinko, přesně nevím, asi 40-45min. Je dobré nakukovat vrchním okýnkem (bez otvírání pečky) a sledovat barvu bábovky. A když se zdá hotová, zkusit špejlí.

janinka68 10. 1. 2010 10:38
jak dlouho mám péci v pekárně tento zázrak?

taky tuto bábovku peču a taky dělám kynutá těsta "jen" z vody. a taky už tady tento nápad asi 3x je, takže vkládám jen foto...

Ano, drtivou většinu kynutých těst dělám z vody, není to poznat. Teda, není poznat, že je v tom "jen" voda. Naopak, s mlékem mi ta těsta připadají těžší;-)
Peču tak už několik let:yes:

magdalenka 18. 3. 2009 14:39
Prosim, prosim, cesto sa robi fakt s vodou? Dakujem!

Výborný nápad,vyzkouším a ukládám i bodík dávám :-p:yes::yes:

To jsem dělala v bábovkové formě, byla to dobrota a nikdo nechápal, jak jsem to udělala:-)):-D a já mrcha jsem si to nechala jako mé tajemství!:-)):-D:yes:

Díky, vyzkouším;-)

:-DTvarohová míchaná s mákem. Na fotce je to ten prostřední "flíček".

Co je nádivka šiml?

To už jsem někde viděla, ale je to dobrý nápad. Máš 4 buchty v jednom kousku.:yes: Máš bodík.;-)

Tématické fráze:
babovka z domácí pekárny, bábovka v domácí pekárně, kynutá bábovka z domácí pekárny, bábovka z pekárny, zázračná buchta, zázračné kynuté těsto, kynutá ořechová bábovka, babovka v pekarne, babovka domaci pekarna, maková bábovka z domácí pekárny, ořechová buchta z domácí pekárny, ořechová bábovka z domácí pekárny, domácí bábovka, babovka do pekárny, citrónovo tvarohová bábovka, pekarna babovky, domácí pekárna bábovka, domácí pekárna recepty bábovka, náplň šiml, domácí pekárna recepty babovky

Suroviny:
voda, cukr, droždí, vejce, sůl, máslo, mouka hladká,

Přidat fotografie receptu