Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 782 kJ /
426 kcal
Bílkoviny16,63 g
Tuky12,59 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 656 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy59,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme v jejich horní části - tedy tak, že nám zůstane kost pouze v tzv. paličce. Krok 2: Z rohlíků nakrájených na kostičky, mléka a žloutku vytvoříme kompaktní směs - nádivku. Krok 3: Tu si obohatíme nasekáním 4 plátků slaniny na malé kostičky a nastrouháním trošky muškátového oříšku. Krok 4: Nádivku necháme vychladit, aby se nám s ní lépe pracovalo. Krok 5: Kuřecí stehna poté ve vykostěné části plníme válečkem nádivky - jakoby jsme chtěli nahradit odstraněnou kost. Po naplnění a obalení nádivky masem ještě obalíme dvěma plátky slaniny. Krok 6: Takto připravené stehno vytvarujeme do tvaru rovného válečku a na povrchu ze všech stran ještě osolíme a opepříme. Krok 7: Takto připravená stehno zabalíme do potravinářské folie - raději dvojitě a zavážeme tak, aby nedošlo k úniku šťávy z obalu. Krok 8: Ve folii obalená stehna vložíme do vařící vody a necháme vařit cca 30 minut. Poté si připravíme pekáč, do kterého vložíme povařené stehna. Krok 9: Stehna vybalujeme z folie nad pekáčem, jelikož při rozbalení nám vyteče velké množství lahodné šťávy, o kterou by bylo neradno přijít. Povařením se nám stehna hezky zatáhla a lépe se nám s nimi manipuluje. Krok 10: Poklademe je do pekáče a na povrchu lehce zaprášíme mletou červenou paprikou. Krok 11: Podlijeme trochou vývaru a můžeme přidat i kousek másla. Krok 12: Pečeme do měkka a zlatavé barvy slaniny a kuřecí kůže. Krok 13: Po upečení podáváme buďto vcelku jako překvapení, nebo vykostěnou a naplněnou část stehna nakrájíme na silnější plátky jako roládu. Krok 14: Šťávu můžeme zahustit oříškem „francouzského másla“ a ještě tedy odděleně provařit, nebo ji podáváme nezahuštěnou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i brambory či bramborové pyré.

Zveřejněno 16. 1. 2015

Poznámka autora Colombo65

Inspirace - restaurace U Tlustých - Lednice

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o07Y

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehno zpola vykostěné a plněné nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o07Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Plněná kuřecí stehna občas dělávám, taktéž odstraním kost a místo ní dávám nádivku, pokaždé trochu jinou. Ale nikdy předem nepředvařuji, dávám rovnou na pekáček a do trouby. :-K

Já to dělám jako Dajda, nevykosťuji a té nádivky se mi pod kůži moc nevejde,proto příště taky vykostim:yes::yes:

+8:yes: uděleno!!!

Krása :yes::yes:

Nádera:yes:

Vypadá to pěkně a dobré to je určitě.:yes: Dělám nádivku podobně, ale se stehny se nevykošťuji, dávám ji pod kůži. Že bych to zkusila jinak?

Presne takúto plnku sme doma robievali na naplnenie sliepky. Akrát sme nedávali muškátový oriešok, ale nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielka. :-):yes:

Krásné:-):yes:+3

Tématické fráze:
jak vykostit kuřecí stehno video, jak vykostit kuřecí stehna video, jak vykostit kuřecí stehno, kuřecí stehna s nádivkou, vykoštěné kuřecí stehno, recept na vykostěné kuřecí stehna, kuřecí stehno vykoštěné recept, kuře plněné nádivkou, vykostene kure, jak vykostit kuřecí stehna, kuřecí stehno s nádivkou, vykostene kureci stehna, vykoštene kuřeci stehna recepty, vykoštěná kuřecí stehna, plněne kuřeci stehno, kuřecí stehna plněná nádivkou, vykostěne kuřecí stehna recept, kuřeci stehna vykoštene, kuřecí stehna vykoštěná, tncz nova co bylo v paprice

Suroviny:
stehno kuřecí, rohlík, mléko, slanina uzená, ořech muškátový, žloutek, vývar, máslo, pepř, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu