Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí gulášek trochu jinak

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mischelinka mischelinka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 165 kJ /
757 kcal
Bílkoviny117,99 g
Tuky14,04 g
Vláknina11,04 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy36,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli téměř do hněda, přidáme nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout. Pak přisypeme divoké koření a papriku a nakonec dolijeme vodou a přidáme bujón. Hrnec uzavřeme a necháme vařit. Krok 2: Po 25 minutách hrnec vypneme a necháme dojít. Pak otevřeme, přivedeme opět k varu a v hrnečku rozkvedláme mouku s trochou vody a dolijeme ke guláši. Ještě chvíli necháme projít varem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zapijeme černým pivem.

Zveřejněno 17. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAZr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Děkuju za super recept.Dnes jsem poprvé zkusila kančí maso.U nás v rodině,kdyby se dozvěděli,že vářím kančí maso nejedli by to.Já musím být diplomat.Každý má jiný názor na postup vaření.Hold nemůžete se zavděčit všem.Já vám fandím a nenechte se odradit kritikou.Zdravím :-K

mischelinka:
Píšete: "Kančí gulášek trochu jinak" S tím nelze polemizovat, ani kdyby to byl gulášek z prasečích oušek:-D
"Masox" také občas používám..., dokonce i do guláše, pokud potřebuji připravit více šťávy k dalšímu požití.
Ale, pokud byste vařila GULÁŠ tradičně, t.j. bez použití toho "ďáblova" vynálezu;-), tak byste sama seznala, že "masox" až tak nutný není:-)

Proč necháváte "nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout", když ho pak stejně mučíte dalším vařením...:-?

SOUHLASÍM ale s vaším komentářem: "...do gulášů rajčatový protlak,který však podle mne dokonale potlačí chuť...":yes:

Kamilka, niekto cítil potrebu rýpať...ber to tak a povznes sa na to.

Masox pochopitelně dávat nikdo nemusí,stačí osolit.Masox pouze zvýrazní chuť masa.Taky je tu spoustu receptů kde se dává do gulášů rajčatový protlak,který však podle mne dokonale potlačí chutˇmasa,ale cítím rajskou(vlastní zkušenost)ale rozhodně to neznamená,že budu hanit tyto recepty.Každý máme jiné chutě.Taky nechápu proč tady propíráte knedlík,když tu na něj neuvádím recept a mimochodem,je domácí,dělaný v pekárně,chuťově výborný a že tak nevypadá za to fakt nemůžu.No hold asi nebudu odbornice na vření ;-)Nic proti gustu

Eliška Havelková 18. 1. 2015 19:17
tejaja;špagetka - Máte obě pravdu, sama domácí houskový knedlík neumím a opravdu nebylo uvedeno, že je domácí. Už do toho nebudu kecat...

Eliška Havelková: U nás sa robia knedle len páperové, ľahúčke, z kysnutého cesta. Knedlík nesmie byť hutný, zemiakový nedostať v obchode vôbec ani ho nikto nerobí, nie je to zvykom, žemľový v obchode tiež nekúpite a málokto ho urobí doma, skôr tí, ktorí pršli z iných končín.
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...;-)

Eliška Havelková: nevidím nic špatného na kupovaném knedlíku. Také si ráda občas koupím kvalitní hotový knedlík. V receptu není psáno, že je to knedlík doma dělaný současně s gulášem, takže je jen na autorce, jakou přílohu použila.

Eliška Havelková 18. 1. 2015 13:43
A knedlík je podle mě kupovaný - má takový ten vatovitý vzhled.

Eliška Havelková 18. 1. 2015 10:42
Kdyby se mi dostalo do ruky kančí maso, URČITĚ bych tam nedávala masox.:-//

Tématické fráze:
kančí guláš s černým pivem, kanči s rajcaty, jaké koření se dává do kančího guláše, dává se do kančího guláše hořčice, co do kancího guláše na zvýraznění chutí, doporučit recept kančí guláš s houbami, jakou chuť má kančí maso, kanci bujón, kdy se dává rajčatový protlak do gulase, kdy se dává masox do guláše, kančí maso v tlakovém hrnci, dava se do gulase hořčice, guláš z kancího, kančí. guláš recept, top recepty kanči guláš, recept ma kanci maso, vření tlakový hrnec, co z kancího masa, kančí guláš s rajčaty, doba vreni v tlakovem hrnci

Suroviny:
maso kančí, cibule, koření na divočinu, koření paprika gulášová, bujón hovězí, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu