Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto po milánsku Risotto alla milanese

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

casino casino

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 148 kJ /
2 903 kcal
Bílkoviny56,01 g
Tuky135,30 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 812 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy337,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: NESOLIT! Krok 2: V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Krok 3: Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) Krok 4: Přilijeme víno a necháme ho vyvařit Krok 5: Přilijeme asi ¼ l HORKÉHO vývaru, snížíme plamen a mícháme. Krok 6: Až se vývar „ztratí", přidáme naběračku (menší než 1 dl) dalšího vývaru a mícháme. Krok 7: Teprve až se vývar znovu ztratí přidáme další naběračku vývaru s rozmíchaným šafránem (toho tolik, aby jídlo bylo žluté) Krok 8: MÍCHÁME a MÍCHÁME, postupně po naběračkách přidáváme další vývar, až ho všechen zpracujeme. Krok 9: Do 20 minut (záleží na podmínkách, ale +/- 2 minuty to vychází) by risotto mělo být krémové, ale rýže all dente. Krok 10: Přidáme strouhaný sýr a studené máslo (na kostičky krájené).
Krátce, ale intenzivně zamícháme, až se máslo ztratí.

Teprve nyní jídlo případně dosolíme, a bez dalšího otálení neseme na tabuli…

Poznámka:
U nás bývá samostatně jako „primi“ nebo např. s Osso buco jako hlavní chod
Link na MOREK viz v Poznámce níže
Používám i běžnou kulatou rýži…
Většinou používám „masox“ : 2 kostky/litr vody
Pokud se vývaru v závěru vaření nedostává, tak použijeme k podlití horkou vodu
Lze použít i parmazán
Morek lze vynechat…
Šafrán lze vynechat…
Víno vynechat nelze!

MÍCHÁNÍ vynechat nelze!!!

Zveřejněno 17. 1. 2015

Poznámka autora casino

MOREK http://www.toprecepty.cz/recept/41403-morek---suro...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto po milánsku Risotto alla milanese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2A9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto po milánsku Risotto alla milanese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2A9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Morek jsem měla z telecích kostí, použila jsem šafrán a domácí masový vývar. Podávala jsem s osso buco a moc nám chutnalo. Dovolím si přidat fotku.

A chtelo by to poradny vyvar, zaklad kazdeho dobreho risotta, ale jak zde rikate, proti gustu....

Morek vynechat lze, ale bez šafránu by to nebylo alla Milanese ;-)

Tématické fráze:
ryže po milánsku, risoto melanese, milanese rizotto, ossobuco po milánsku, rizoto z hovezich morku, rizoto carnaroli primavera, vepřové kostky po milánsku, rizoto milanese s hráškem, rizoto melaneze, rizoto po mil?nsku, spaghetti alla milanese recept, veprova kotleta melanese, file po milansku, krémové rizoto se šafránem, rizoto alamilanese, spaghetti s chřestovým pestem, rizoto milaneze recepty cz, špagety carbonara se šafránem, risotto all arrabiata, risotto alla verdure

Suroviny:
máslo, morek, cibule, rýže, víno bílé, vývar hovězí, šafrán, sýr grana padano, máslo

Přidat fotografie receptu