Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilky na orientální způsob

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 188 kJ /
762 kcal
Bílkoviny56,34 g
Tuky39,83 g
Vláknina6,38 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,53 g
Sacharidy42,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažány a paradajky narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm a na horúcom oleji opečieme. Osolíme ich a okoreníme. Krok 2: Vymastíme pekáčik a baklažány a paradajky doň poukladáme striedavo vo vrstvách. Krok 3: Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak. Krok 4: Odstavíme z ohňa a zalejeme studeným mliekom. Vmiešame vajcia a zmesou zalejeme zeleninu. Krok 5: Nahrubo nastrúhaný syr premiešame so strúhankou a posypeme povrchu. Krok 6: Zapečieme v horúcej rúre ( cca 20 min ).

Zveřejněno 20. 1. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky na orientální způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6v2O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilky na orientální způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6v2O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

ladka fialka: Mám dojem, že zase přemoudřelá duše se přišla ventilovat. Na jiném webu mají prázdniny:-D
Tejaja vařila podle nějakého zdroje. Jídlo bude určitě dobré, vylepšit bylinkami není na závadu a nikdo se nemusí držet přesně receptu.
Nevyjadřovala jsem se. S lilkem u nás doma bych neuspěla, ale to je náš problém. Zapečená zeleninová jídla jinak máme rádi a jsou dobrá.
Tak Laďko-fialko, vypadá to, že snad Tejaja Vám šlápla na kuří oko ;-)

ladka fialka:
Milá zlatá, vy račte být otravnější než já:-8
Jsou zkrátka jídla, která moc půvabu nepobrala a myslím, že toto není ani zdaleka ten případ.
Připomíná to trochu Melanzane alla parmigiana a to patří do zlatého fondu světové kuchyně, ať se vám to líbí, nebo ano;-)

ladka fialka 21. 1. 2015 13:39
jakou zabomysi valku? ze je to nuda a chybi tam napad napriklad v podobe bylinek, na to okamzite prislo i mnoho dalsich, pouze to nenazvaly nudou, aby si neudelaly top faux pas, protoze jit proti topklanu je zde proste neunosne :no:;-( a to ze jime i ocima je snad jasne take, tak co? tak jaka zabomysi valka? to jste z toho udelaly vy, radoby kamaradky :-O a za svym komentarem si stojim a nejake radoby body od kamosek mne nezajimaji, stejne nejsou objektivni, ridim se vlastnim usudkem, ocima a chuti:-*

ještěrka 21. 1. 2015 13:08
Vypadá to,že se tady chce někdo hádat a vést žabomyší války kvůli hloupostem... (Mám na mysli neregistrovanou ladku fialku).
K samotnému receptu bych poznamenala, že bych volila místo mléka a vajec vrstvy zeleniny prokládat směsí opečené cibulky a zesklovatělého česneku, nasekané bazalky, a ještě na tuto směs nasypat strouhaný sýr. Na poslední zeleninovou vrstvu nasypat pouze strouhaný sýr, ale až bude zelenina upečená (výborná je al dente) a nechat rozpustit nebo zrůžovět...
Doporučila bych také nechat lilky "vypotit", protože i rajčata pustí hodně šťávy a jídlo by se mohlo proměnit v nevzhlednou čvachtu. Aby jídlo získalo orientální nádech, můžeme plátky zeleniny kromě solí posypat kořením garam masala, kari apod. Lilky mám moc ráda. Stejně tak je vynikající pečená dýně Hokkaido se sýrem s modrou či zelenou plísní a marinovanými dýňovými semínky...Mňam. :yes:opuverlova@seznam.cz

:-D taky jsem přemýšlela, proč takový název...no, už to víme všichni:-p
Ale musím přiznat, že bych si tohle "nudné a nevzhledné" jídlo s chutí dala. Přidat bylinky je moc dobrý nápad:yes:

Mně se recept líbí, ať se jmenuje jak chce ;-).
Recepty zo života mám ráda, objevila jsem české knihkupectví, kde se dají sehnat, tak jich už mám pár doma. Dají se v nich objevit skvosty :-)

zizala: Jarka, keď robím recept prvýkrát, dodržiavam recept, aby som presne vedela, ako to chutí podľa neho. A potom pridávam, uberám podľa svojej chuti. Tie bylinky sú určite výborný nápad, nabudúce pridám bazalku. :-);-)

ladka fialka: Vyjadrili ste svoj názor a pokiaľ dobre vidím, nikto vám neodporoval ani sa k vášmu komentáru nevyjadroval. Takže nechápem, o čom píšete. A ja som skôr medzi tými, ktorým sa nepochlebuje. Stačí pozrieť moje recepty a počet bodov v nich. A pokiaľ bolo vašim záujmom troška rozvíriť hladinu, tak sorry, neskočím na to. ;-)
P.S. Druý raz sa kľudne prihláste, sú veci, ktoré človeka prezradia, aj keď sa snaží písať anonymne. ;-)

ladka fialka: tady ale nikdo nikomu nepochlebuje. Vy jste vyjádřila svůj názor, ostatní taky vyjádřili svůj názor.

ladka fialka 20. 1. 2015 12:54
nehodlam nikomu pochlebovat, jen proto, ze je to tejaja, pouze jsem vyjadrila vlastni nazor;-) jime i ocima:-! hezky den:-*

1974andrea: V době, kdy tyhle recepty zřejmě vznikaly, byl exotický i lilek ;-) Do revoluce jsem o něm jen četla :-(
Já bych určitě přihodila nějakou bylinku, oregano, bazalku a podobně :-p

Mně se recept líbí, protože zeleniny není nikdy dost a tohle nám chutnat bude :yes::yes:

ladka fialka 20. 1. 2015 12:41
vypada to nudne a velmi nevzhledne, asi vazne ze zivota, aby jeden neumrel hlady:-//

1974andrea: Ako píšem v poznámke, recept mám z knihy a tam bol takto pomenovaný. Preto som názov nechala, aj keď aj podľa mňa tam orientálne nič nie je. ;-)

Recept dobrý, mně by určitě takto upravený lilek chutnal:-p Jen dotaz Terezko, proč orientální? Pod pojmem orientální si představím minimálně nějakou orientální surovinu nebo koření ...:-8

Tématické fráze:
lilek recepty, recepty ládi hrušky 20.1.2015, pecena zelenina.lilek apod., orientální recepty, lilek masala, lilky recepty z nich, zelenbina na orientální zpusob, recept lilek, lilek v receptech, lilek na turecky zpusob, lilek orientální recepty, lilek plíseň, orientální kuchyně lilek recept, lilek na indicky způsob, lilek vo obsahuje, orientalni zelenina, mrkev na orientalni zpusob, lečo z cukety,lilku apod, lečo z cukety lilku a rajčat na řecký způsob, lilek orientalni

Suroviny:
baklažán, vejce, cibule, česnek, sýr tvrdý, mléko, olej, pepř černý, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu