Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 800 kJ /
1 386 kcal
Bílkoviny208,93 g
Tuky49,90 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy24,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a pak přidám předem namočené, okapané houby, okmínuji a nechám vydusit tekutinu. Krok 2: Pak na to nasypu na hrubé kostky nakrájenou plec a nechám ji prudce zatáhnout. Krok 3: Po chvíli osolím a opepřím. Krok 4: Promíchám. Po 2 minutách podliji vodou z hub a doliji vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Zakryji nádobu poklicí a dusím na mírném ohni do měkka. Krok 5: Mezi tím si nakrájím okurky na drobné kostičky. Krok 6: Když je maso měkké vsypu okurky do směsi a doliji 2 lžícemi nálevu z okurek případně doliji vývarem, aby se maso skrylo a opět přivedu k varu. Krok 7: Na sádle připravím z hladké mouky tmavší jíšku a tou zahustím omáčku. Nechám provařit, dochutím solí, pepřem, muškátem a majoránkou. Krok 8: Provařenou omáčku podávám s houskovým nebo vídeňským knedlíkem.

Zveřejněno 20. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gG6r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gG6r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

"...doliji vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Zakryji nádobu poklicí a dusím..."

No, vyřiďte hajnýmu ať lidem neplete hlavu, že aby ho nepřidusili;-) protože VAŘENÍ není DUŠENÍ...:-))

Tématické fráze:
vepřová plec na divoko, vepřová plec, vepřové plecko recepty, vepřové maso recepty, vepřová plec s okurky, vepřové plecko s okurkou a vejcem, vepřová plec na okurkách, recepty z vepřového plecka, recepty hajného ze, plec z divočáka recepty, recepty z vepřové plece, recepty z vepřového masa, plecko recepty, hajný ze šlajfu, plec na divoko, vepřová plec nadivoko, vepřove na plec na divoko, plecko hajného borovičky, vepřové plecko, vepřová plec recept divočáka

Suroviny:
plec vepřová bez kosti, cibule, houby sušené, vývar vepřový, okurky sterilované, kmín celý, pepř, květ muškátový, majoránka, mouka hladká, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu