Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mangoldový ( špenátový ) štrúdl s kandovaným ovocem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 507 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny26,65 g
Tuky100,28 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy127,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masle opražíme rozmixovaný mangold spolu s cesnakom (asi 5 min, aby sa vyparila voda). Osolíme. Necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme. Krok 2: Asi 2 cm pozdĺž dlhšej strany uložíme vedľa seba 3 plátky syra. Na syr rozložíme špenát, zvyšné plátky syra a posypeme kandizovaným ovocím. Krok 3: Druhú časť cesta narežeme (viď foto). Krok 4: Obe kratšie strany a 2 cm okraj prehneme dovnútra a okraj dlhšej strany potrieme bielkom (aby sa cesto prilepilo). Potom prehneme cez náplň narezanú časť a jemne pritlačíme. Krok 5: Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme do horúcej rúry, po 10 min znížime teplotu na 180°C a dopečieme.

Zveřejněno 22. 1. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Vegetariánska kuchárka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldový ( špenátový ) štrúdl s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmXM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mangoldový ( špenátový ) štrúdl s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmXM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zuzun: Na prvýkrát môžeš dať aj menej, ale ono to zase nie je tak veľa, kandizovné ovocie je ťažké, na množstvo to je iné. Ale radšej menej a potom uvidíš. Nám to chutilo.

Kombinace se syrem (kozim) a ovocem (susene brusinky) se dela v Anglii hodne. Zkousela jsem, bylo to zvlastni...asi bych si zvykla, stejne jako na soleny bramburky s octem, to je nejdriv sok a pak to vyzadujete:-D. Tady s tim mangoldem to je jeste zajimvejsi, rada bych zkusila. Ale jeje, toho kandovanyho ovoce je tam fak hodne:-O. Mozna ze tam strcim nejaky pastilky bez cukru

Nadja: Naďka, ani ja. :-D:-D Minule som to našla v kuchárskej vegetariánskej knihe, mala som zbytok kandizovaného ovocia od Vianoc, tak som to hneď skúšala. Zaujímavá chuť, trochu nasladlá, ale veľmi príjemná a vôbec nie rušivá. Odniesla som aj kolegyniam, a všetkým chutilo. Špekulovali, čo v tom je, až potom som to prezradila. :-D:-D;-)

Terezko, mám moc ráda špenátový závin :-p, ale s kandovaným ovocem jsem ještě neměla. :-O
:yes:+3.:yes:

Tak tohle ukládám to musím vyzkoušet :-p:-p:yes::yes:

Zajímavá kombinace s tím kandovaným ovocem. Ale pokud člověk nevyzkouší, nepozná :-)

Tématické fráze:
sušenky s kandovanym ovocim, strudl z listoveho testa narezany hřbet, slaný štrůdl ládi hrušky se spenatem

Suroviny:
těsto listové, mangold, sýr tvrdý, ovoce kandované, česnek, máslo, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu