Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Středně náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 621 kJ /
2 778 kcal
Bílkoviny71,26 g
Tuky90,62 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 779 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy416,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku dáme vodu a cukr. Krok 2: Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Do vroucí směsi cukru a vody přidáme mandle a stále mícháme, aby se karamel zabarvil, ale nespálil. Krok 3: Po přidání mandlí cukr zkrystalizuje, ale nebojte se, míchejte dál a on se zase rozpustí. Jakmile začne zlátnout, opatrně směs vylijeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Krok 4: Mandle můžete použít posekané, nebo celé a posekat je až zkaramelizované. Nicméně já jsem použila celé a poté je rozmixovala. Krok 5: Bílky se špetkou soli dáme do velké mísy a začneme šlehat (určitě doporučuji šlehač/mixér). Jakmile máme sníh hotový, prosejeme postupně cukr. Zvýšíme rychlost a šleháme, dokud nemáme opravdu pevný sníh, který se ani nehne. Krok 6: V hrnci si přivedeme mléko k varu a poté snížíme oheň na minimum. Pomocí dvou lžic tvoříme noky, které opatrně vkládáme do horkého mléka a vaříme 2-3min z jedné strany. Otočíme a vaříme další 2-3min. Krok 7: Sněhové noky se během vaření nafouknou. Vzhledem k množství mléka je proto lepší mít menší hrnec a vařit po 3 kusech. Krok 8: Hotové noky pomocí děrované lžíce přendáme na talíř. Zbylé mléko si necháme stranou vychladnout na další krok. Krok 9: V rendlíku na mírném plameni smícháme žloutky, cukr, sůl a vanilku. Opatrně přidáme vlažné mléko a stále mícháme, aby se žloutky nezačaly srážet. Mícháme a mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale pozor, nesmí se vařit. Krok 10: Hotovou omáčku můžeme pro jistotu scedit, aby byla opravdu hladká. Necháme přikryté vychladnout, ale lepší je přeci jen během chladnutí míchat. Jakmile je omáčka studená, můžeme servírovat. Krok 11: Tento dezert není dobré dlouho uskladňovat. Určitě je lepší ho sníst ještě tentýž den.

Zveřejněno 27. 1. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynq2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněžná vejce (Snow eggs, Oeufs à la Neige)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Mas to krasne naaranzovany, taky jsem uz slysela "ptaci mleko", ale "snezna vejce" je moc hezky:-*. Bodik, musi to moc chutnat:yes:

Líbí:-Ka moc:-p:yes:

Eliška Havelková 28. 1. 2015 12:44
Mňam, ptačí mléko!!! To tak krásně vypadá - to by si děti daly. Krásné.:yes::-p

Krásně naservírováno :yes:

Já bych ten název takhle nechal, protože teď je to srozumitelné i mně,a to je co říci:-D:yes: + bodík;-)

spagetka: Ja si na tim nazvem lamala hlavu az do ted, nic lepsiho me nenapadlo, tak kdyby nekoho napadlo neco lepsiho, tak pisnete a ja to jeste upravim :-) :yes:

Jééé to znám u nás se tomu říká ptačí mléko a miluji to!!!:-K

Hezké, Miško :yes: - ale na Špagetčině návrhu něco bude ;-)

Miško, recept pěkný:yes::yes:, ale podle tohoto názvu ho nikdo hledat nebude. Zkus dát český a tento třeba do závorky, byla by škoda, kdyby byl nepovšimnutý

Tématické fráze:
bílkové noky ve vanilkové omáčce, řezy ptačí mléko, jak dlouho uskladnovat varene vejce, sněhové ve vanilkové omáčce

Suroviny:
cukr krystal, voda, mandle, bílek, cukr moučkový, mléko plnotučné, sůl, žloutek, cukr krystal, extrakt vanilkový, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu