Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Leona De Bee

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 866 kJ /
685 kcal
Bílkoviny19,28 g
Tuky2,01 g
Vláknina24,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy136,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody (nevaříme do úplného změknutí cca.15-20 min) . Mraženou zeleninu uvaříme do změknutí na páře (15-20 min.), připravujeme současně s brambory. Krok 2: Mezitím si připravíme vývar ze dvou zeleninových a jednoho slepičího bujónu (bujóny zalijeme horkou vodou, 500ml). Stroužky česneku nakrájíme nadrobno (viz fotografie). Krok 3: Poté brambory scedíme a odložíme, zeleninu také odložíme po jejím uvaření v páře. Do hrnce si nalijeme připravený vývar a hořák nastavíme na nízkou teplotu, vložíme brambory, zeleninu a česnek. Společně provaříme (viz fotografie). Krok 4: Ze 4 lžic mouky a teplé vody si připravíme zahuštění polévky. Pořádně promícháme a pomalu lijeme do polévky. Necháme provařit 5-10min. Nakonec přidáme majoránku a pepř dle chuti a můžeme servírovat (viz fotografie). Polévku není nutné dále solit díky silnému vývaru. Do polévky nebyl přidán žadný tuk, je tedy dietní za použití minimálního množství koření. Je velmi vydatná a hustá. Jako přílohu doporučuji celozrnné pečivo (viz fotografie). Přeji dobrou chuť

Zveřejněno 27. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oDz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oDz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

To je recept jak od žáka 1.třídy :-) Zdravá polévka a do ní 3 masoxy :-D:-D:-D:-D:-D Tak jsme se už dlouho nenasmály.
Dělám poradkyni pro zdravou výživu, ale tohle ví i každé malé dítě, že to tam opravdu nepatří :-)
Míchat mouku v teplé vodě jsem také ještě nezažila. A zeleninu vařit 25 minut v páře? :-D:-D:-D:-D:-D Vylévat vodu z brambor a cpát tam masox? :-D:-D:-D:-D
Jako pokus dobré, ale ještě si raději pár kuchařek prostudujte.:no::no::no::no::no:

Mouka je zbytečná, jde zahustit Hraškou nebo rozmixovanými bramborami nebo zeleninou.

Celkem jsem se pobavila. Nechápu proč mazat tolik nádobí, když se výborně uvaří vše v jednom hrnci. Dále nechápu proč bych si kazila chuť tolika masoxy. Stačí přeci sůl pepř kmín a majoránka.:-p

casino:to mě pobavilo :-))

No, já když zeleninovou, tak z živé zeleniny (nanejvýš hrášek a fazolky po hybernaci mrazem)
...ale toto je, soudě podle velikosti porcí ("Počet porcí: 2") polívečka přímo pohádková;-) Dost by měl Shrek, i Fiona by se najedla a ten ušatec by taky neutřel:-D
...ale pokud by se hodnotila energie potřebná k napsání rcp, pak bych dal:yes::-)

tejaja: ;-):yes: Přesně

No, aby som vodu, v ktorej sa varili zemiaky, vyliala, a buchla zemiaky do bujónu z 3 kociek...ďakujem, neprosím. :-(

Nějak nechápu, proč mám brambory a zeleninu vařit předem:-O. Navíc vařit mraženou zeleninu v páře tak dlouho, tak je z ní kaše... V páře vařím často ( v multifunkční troubě ) a podle mojí zkušenosti stačí 1-2 minuty, podle druhu zeleniny. Např. čerstvá ( nikoliv mražená ) brokolice rozebraná na růžičky je hotová za 2 minuty, květák je za 4 minuty už docela dost a celá červená řepa je měkká za 20-25 minut;-)

Ano, v bujónu tuk pochopitelně ale většina lidí ještě ten tuk přidává (sádlo, olej) a mě se to tedy míchá lépe v teplé vodě, nejsou hrudky ;-)

No a kdyby se část rozmixovala, tak je to ještě dietnejsi bez mouky.

Chutnala by mi spíš bez těch bujónů (mimochodem v bujónu ten tuk je, ne?). A záklechtka se líp míchá mouka ve studené vodě;-)

Tématické fráze:
bramborova polevka bez hub, polévka bez tuku, zdravá bramborová polévka, bramborová polévka recept bez hub, polevky bez tuku, recept na bramborovou polévku bez hub, bujón bez tuku, bramboračka bez hub, jak zahustit polevku bez tuku, bramborova polevka bez zahusteni, bramborova polevka zdrave, hustá zeleninová polévka s bujonem, kuchař ví bramboračka, zahustit bramboračku, recepty bez tuku, hustá bramboračka, jak dlouho vařit mraženou zeleninu do polévky, domácí bramboračka bez hub, bramborová polévka bez majoránky, recepty na dietní polévku bez tuku

Suroviny:
bujón zeleninový, bujón slepičí, česnek, majoránka, sůl, pepř, mouka hladká, směs zeleninová mražená, brambory

Přidat fotografie receptu