Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednohubky, ty nejjednodušší a přitom nejlepší, co znám

V jednoduchosti je krása a často ty nejjednodušší věci bývají nejlepší. Příkladem mohou být i tyto jednohubky. Přestože mohou působit chudě a obyčejně, jejich vyvážená chuť vás mile překvapí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a vytvoříme půlkolečka. Krok 3: Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Krok 4: Na kolečka rohlíku namažeme pomazánkové máslo, položíme cibuli, rajče a trochu majonézy.

TIP: Silvestrovské pohoštění

Zveřejněno 28. 1. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Tyto skvěle chuťově vyvážené jednohubky jsem kdysi ochutnala od švagrové mé sestry a okamžitě se staly nejoblíbenějšími. Uznávám, že je to zvláštní kombinace na jednohubky, ale ta chuť je opravdu skvěle vyvážená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednohubky, ty nejjednodušší a přitom nejlepší, co znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noJ7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednohubky, ty nejjednodušší a přitom nejlepší, co znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noJ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

I u nás patří k nejoblíbenějším, žádný salám, žádná okurka. Fakt velmi dobré!

Tak jsem se nedozvěděl, jestli to má Casino radši s poličanem, nebo s herkulesem.
Já jsem to zkusil téměř podle receptu, jen se mi nechtělo kupovat celou síťku červené cibule, tak jsem tam dal obyčejnou. Recept jsem od prvního přečtení podceňoval, připadalo mi to děsivě tučné a vyzkoušel jsem ho až teď.
Tučné to opravdu je, ale chutná to báječně (tuk je nositelem chuti, jak se teď pořád vtipně tvrdí), kombinace chutí je perfektní i se žlutou cibulí a navíc je to s ní extra pikantní, zvlášť když se jí tam bezmyšlenkovitě přidá skoro tolik, jako je na fotce červené cibule. Navíc je to recept krajně jednoduchý, (téměř) blbuvzdorný.
Mnohokrát děkuji autorce za recept, shodli jsme se na tom, že tyto jednohubky budou letos součástí našeho Silvestra.

:no::no::no: možná chutnají, ale dávat je jako nejlepší s videem, to snad ne 8-(

hosta:
No, mně se to jenom trošku rýmovalo:-D
Je ale fakt, že zkouším různé slané náplně do máslových trubiček. Aby snack příliš neoplýval náplní, tak to řeším kornouty (tejaja: to elegantně vyřešila tenkými trubičkami tady: https://www.toprecepty.cz/recept/21200-trubicky-se...
Pomazánkové s herkulesem je stálice studené kuchyně:yes: Ale majonézu s poličanem vyzkouším... Když tak tu přetučnělou trojkombinaci budu podávat s cholagolem, že :-D
Áááá nééébo zkusím majonézu bez oleje :-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

...taky patří k nejoblíbenějším...zkuste na pytlíku s majonézou uříznout růžek, at vznikne jen cca 1mm otvor a tímto jednohubky postříkat celé...blbina, ale hezky to vypadá a majonéza je všude :-):-)

Zkusila jsem podle receptu a jako druhou variantu i s treskou, jak tady někdo doporučoval v komentářích. Oboje je super, nezbylo. Jen ta varianta s cibulí a rajčetem je na nás málo slaná (solíme hodně), takže jsem musela trochu přisolit, ale i tak dávám palec nahoru. :yes: Děkuji za inspiraci, putuje mezi mé oblíbené.

Jo, ale na pomazánkové máslo dávám solenou tresku v oleji na to kolečko cibule na ni majonézu a na špičku nože pastu s feferonek...moooc dobré....Jan

Jednohubky pomazanky na ně ja davam k pomazankovemu maslu a majoneze krenex jsou vyborne

Tento recept mám trochu jinak...vše zůstává...jen na pomazánkové máslu dám drcenou tresku,
a na majonézu drcené naložené feferonky....super!!!!!!!!!!!:-)janleborvjan@sezame.cz

Františka 9. 8. 2016 06:31
Nejoblíbenější a rychlý: máslo,kečup, česnek-utřít. Na to šunku nebo i klobásku, okurek, sýr. Tyto jednohubky mizí jako první.

Zkuste majonézu z německa zn. Hamker, je v lahvi a na konci je ve tvaru hvězdičky, takže to vypadá ozdobně.

Kde ji koupim? Vera

Vallinka Vallierová: s tatarkou taky zkusím, ale rajčata tedy rozhodně NEMUSÍ být domácí :o) i když je to samozřejmě lepší :)

Vallinka Vallierová 29. 1. 2015 19:48
Je to dobré i s tatarkou a pepřem.....
Ale rajčata musí být vypěstovaná domáci.

Pěkné, někdy zkusím, je to úplně něco jiného než děláme obvykle:-)

:-p:-p:-p - jen co bude příležitost!!! Krásný nápad, jsem příznivcem jednoduchosti. Podle hesla, že méně někdy znamená více... Tady to, myslím, bude platit také :-) Díky :-K

My děláme také, i na veku....potíráme tedy obyčejným máslem. A majonézu nahrazujeme i tatarkou......Je to mňamka....

miluju chleba s rajčetem, tohle je super nápad, určitě brzo vyzkouším. jinak majonéza je dobrá na "dekorace" i jakákoliv v lahvi. :)

jednoduché a dobré +1:-)):yes::yes:

Dělám stejně chlebíčky, navrch ještě přidávám snítku kopru:-p:-p:yes:

Dala bych si :-p :yes:

Doma si obcas dame chleb/pecivo s pom maslem, rajcetem a cibuli, toto je takova luxusnejsi verze a urcite brzy
vyzkousim. Davam bodik :-)

Tématické fráze:
nejlepší jednohubky, jednohubky recepty, jednohubky, nejchutnější jednohubky, zvláštní jednohubky, jednohubky jinak, jednohubky originalni, top jednohubky, co na jednohubky, jednohubky top recepty, top recepty jednohubky, nejoblíbenější jednohubky, recept na jednohubky, nejlepší recepty, výborné jednohubky, jednoduché jednohubky, kombinace na jednohubky, nejoblíbenější na jednohubky, kombinace jednohubky, dělame jednohubky

Suroviny:
rohlík, pomazánkové máslo, majonéza, cibule červená, rajče cherry

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu