Dýně jako ananas
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro míchané kompoty a alkoholové bowle pro dospělé.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 811 kJ / 3 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 75,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 754,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni rozkrájíme, oloupeme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostky.
Krok 2: Nasypeme je do většího hrnce, zalijeme 2,5 l vody smíchané s octem a 1 trestí a necháme tak uležet do druhého dne.
Krok 3: Pak vodu slijeme (a vylijeme), k dýni přidáme hřebíčky, cukr, 1 ananasovou tresť, citrony nakrájené na plátky, 1,5 l čisté vody a chvilku povaříme. Nevaříme ji úplně doměkka, protože zavařováním ještě trochu změkne.
Krok 4: Vybereme hřebíček a citrony, dýni naskládáme do čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme ji nálevem, ve kterém se vařila.
Krok 5: Sklenicím dobře otřeme hrdla, pevně je zavíčkujeme a sterilujeme asi 20–25 minut při 80 °C.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýně jako ananas
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lR9
Moje poznámka
Dýně jako ananas
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lR9
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 5 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 23 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýmovníkový med
Neregistrovaný před 31 sekundami
Domácí majonéza
Neregistrovaný před 2 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Neregistrovaný před 3 minutami
Rybízový koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 11 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
Neregistrovaný před 12 minutami
Zimní broskvový koláč
Neregistrovaný před 15 minutami
Moučník s pudinkem a zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 16 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 16 minutami
Maková buchta - rychlá
Neregistrovaný před 17 minutami
Vepřové koleno na medu
Neregistrovaný před 19 minutami
Tématické fráze:
zavařování dyně,
zavařená dýně,
zavařování dýně recepty,
jak zavařit dýni,
recept na zavařování dýně,
zavařování dyní,
dýně,
nejlepší recepty z dýně,
dýně recepty,
zavarovani dyne recept,
dýně zavařování,
zavařujeme dýni,
dýně recepty zavařování,
recepty z dýně,
zavařená dýně recept,
kompot z dýně,
dýně-zavařování,
recepty zavařování dýně,
dynovy kompot s ananasovou tresti,
recept zavařování dýně
Suroviny:
dýně,
voda,
ocet,
cukr krystal,
citron bio,
koření hřebíček,
tresť ananasová
Komentáře (32)