Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Red velvet dort + cream cheese icing

Je elegantní, sladký, zamilují si ho příznivci jemných a nadýchaných dortů. S jeho sametovým hladkým krémem, je ideální volbou pro každou slavnostní příležitost. Vyniká nejen svou chutí, ale i vzhledem ať už jako dort na svatbu, narozeniny, nebo jiný významný moment.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Forma 20 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 034 kJ /
7 895 kcal
Bílkoviny286,73 g
Tuky421,45 g
Vláknina14,67 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 6,19 g
Sůl14,09 g
Sacharidy731,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 160 °C. Dno formy vyložíme pečicím papírem a boky lehce potřeme olejem. Krok 2: Ve velké míse promícháme mouku, škrob, kakao, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce rozmícháme vejce, cukr, olej a podmáslí s barvivem. Krok 3: Tekutou směs pomalu začneme vmíchávat do sypké. Stačí metličkou nebo stěrkou a těsto máme krásně hladké, bez žmolků. Krok 4: Hotovou hmotu přendáme do formy a dáme péct. Pečeme zhruba 45-50 minut. Krok 5: Hotové těsto vyzkoušíme špejlovou klasikou. Zapíchneme do středu a pokud je po vytažení suchá, máme hotovo. Korpus vyndáme a dáme 10 minut stranou. Krok 6: Poté opatrně vyjmeme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 7: Máslo o pokojové teplotě šleháme 2-3 minuty na střední rychlost v mixéru. Přidáme prosátý cukr a promícháme. Přidáme sýr (studený z lednice) a vanilkový extrakt. Šleháme při nejnižší rychlosti zhruba 10 minut. Krok 8: Vlijeme vychlazenou smetanu a krátce vyšleháme na nízkou rychlost. Dáme na 1-2 hodiny vychladit do lednice. Krok 9: Nyní už jen stačí korpus rozdělit na pláty, slepit krémem, nazdobit a máme hotovo.
Korpus je dobré péct 2 dny před servírováním.

TIP: Red velvet dort - pro začátečníky

Zveřejněno 31. 1. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Já používám červenou gelovou barvu od Wiltona. Většina receptů, které jsem viděla, těsto rozdělila na poloviny a pekla ve dvou formách při 175 °C 25-30 minut, ale to mi přišlo zbytečné. Tento dort je hutnější, ale vláčnější oproti klasickým korpusům právě díky podmáslí. Pokud ho doma nemáte nebo nemůžete sehnat, zkuste si doma udělat své vlastní. Stačí jen smíchat 250 ml mléka s 1 lžící jablečného octa nebo citrónové šťávy a necháme stát při pokojové teplotě po dobu asi 15 min. V nouzi nejvyšší lze podmáslí nahradit bílým jogurtem. Domácí sýr si můžete vyrobit z 1 kg choceňského jogurtu. Přelijete do hustého plátýnka v cedníku a nechat vykapat přes noc v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red velvet dort + cream cheese icing

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqop

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Red velvet dort + cream cheese icing

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
red velvet tradiční recept, cream cheese, nejlepší red velvet, red velvet, sýr cream cheese, nejlepší velvet dort, jak udělat icing, red velvet dort bez tuku, dort red, red velvet recept, dort z podmáslí, jak udělat cream cheese, red velvet bez kakaa, smetanový sýr philadelphia 1kg, philadelfie cream, korpus red velvet recept, dort redvelvet, recepty dort cheese, sýru cream cheese, nejlepší red velvet recept

Suroviny:
mouka hladká, podmáslí, cukr moučkový, olej, škrob kukuřičný, kakao, vejce, kypřící prášek do pečiva, potravinářské barvivo, sůl, sýr smetanový, smetana ke šlehání, cukr moučkový, máslo, extrakt vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu