Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 785 kJ /
2 817 kcal
Bílkoviny244,24 g
Tuky133,09 g
Vláknina22,05 g
Cholesterol 592 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,22 g
Sacharidy74,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky nakrájené maso, které nechám prudce zatáhnout. Pak přidám k posolenému masu nakrájenou kořenovou zeleninu a hořčici, promíchám a nechám asi 5 min. spolupracovat. Krok 2: Po 5 min. vložím do směsi koření zabalené v plátýnku nebo v čajovém vajíčku a zaliji vínem. Když začne víno vařit přiliji vývar, přivedu vše znovu do mírného varu na cca 1,5 hod. Pak do omáčky vpravím smíchanou smetanu, rajčatové pyré a hladkou mouku. Za stálého míchání nechám provařit. Dochutím solí, cukrem a citrónem a podávám s karlovarským nebo s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 31. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2XY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2XY

Marie

Komentáře (6)

:-* Uvařil jsem a je opravdu lahoda.

:yes:Palec nahoru a bod k tomu. Výborný, doporučuji ;-)

Mužu jen doporučít,ale pokud to budu dělat příště tak určitě nakrájet zeleninu na menší kousky.:-)...:yes::yes::yes:

Pěkný recept, určitě jste si doma pochutnali:-p+:yes:

:yes:Moc se mi líbí:yes::yes:

Tohle muselo být moc dobré :-p:yes:

Tématické fráze:
divočák na víně, divočák na červeném víně, recepty divočák na víně, divočak na smetaně, kýta z divočáka na víně, divocak recepty, divočáka na vině, recept divocak na vine, divočák na víně recept, recepty z divocaka, recepty s divočaka na vine, maso z divočáka na víně, recepty z divočáka na víně, kanec na vine, recept divočák, divočák recepty na víně, kýta z divočák na víně, divočáka na červeném víně, divicak na víně, kýta z divočáka na cervenem vine

Suroviny:
kýta z divočáka, slanina uzená, cibule, cibule, česnek, mrkev, petržel, celer, víno červené, vývar, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř celý, tymián, smetana kysaná, pyré rajčatové, mouka hladká, hořčice, sádlo, šťáva citronová, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu