Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba zapečená podle trampů

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme. Krok 2: Větší kus alobalu potřeme sádlem, na alobal položíme krajíc chleba, na chleba dáme filet a posypeme mletou paprikou. Krok 3: Na rybí maso dáme kolečka cibule, plátky slaniny a tvrdého sýra. Krok 4: Nahoru dáme papriku, nejlépe v různých barvách, nakrájenou na kostičky. Krok 5: Pokapeme plnotučnou hořčicí a kečupem. Krok 6: Zabalíme do alobalu a vložíme do žhavých uhlíků, na gril nebo do trouby. V závislosti na teplotě a tloušťce porcí pečeme 20 až 40 minut. Po dopečení vyjmene ihned z alobalu, protože při zchladnutí by se alobal mohl přilepit k pokrmu.

Zveřejněno 1. 2. 2015

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu – rybářský časopis Kajman.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba zapečená podle trampů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0XO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba zapečená podle trampů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0XO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jiri V.: nevím, jestli vyzkouším i při jiné úpravě než smažením, ale díky za vysvétlení :-)

cathleen - Kuchař pan Petr Stupka píše ......Jakoby zázrakem kosti zmizí, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete a tím zkrátíte na kousky 2 – 3 milimetry dlouhé, či spíše krátké. Takové kostičky pak už při konzumaci v ústech nerozeznáte a snadno bez rizika polknete. V žaludku se během několika minut rozpustí.....
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo :-) )v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... a zůstaly jen velké kosti. Ty malé kostičky, co u drobných či kostnatých ryb tak vadí, přestaly být problémem.
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho :-K
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb :-):-K

Zeptala bych se - proč se tady kostičky prořezávají? :-O
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?

Kajman taky je inspirací:-D pěkný recept:-p+:yes:

Pěkná večeře, tak proč ne?:-p

Tématické fráze:
zapečená ryba, recepty zapečená ryba, filetování cejna, trampské recepty, recept na zapečenou rybu, zapekana ryba, recept okouník v alobalu, zapečená ryba recept, filetování cejnů na salát recept, zapečená ryba se zeleninou v alobalu, zapečená ryba na grilu, recepty na ryby, zapečená ryba v pečené v alobalu, rozpustí rybí kost v žaludku, při filetování kapra vadí kostičky, prořezávání kostí u kapra, zapecene ryby, uprava cejna, recepty na zapecene ryby, recept na cejna na grilu

Suroviny:
filet z kapra, chléb, slanina, sýr tvrdý, paprika, cibule, kečup sladký, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu