Plovdivské maso
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech. Ideální přílohou jsou těstoviny, ale výborně se hodí i knedlík.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,98 g |
| Tuky | 25,69 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmažíme cibuli dorůžova.
Krok 3: Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
Krok 4: Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
Krok 5: Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.
Krok 6: Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 minut.
Krok 7: Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 minut provaříme, než vystoupí tuk na povrch omáčky.
Krok 8: Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Krok 9: Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Moje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
plovdivské vepřové maso,
plovdické maso,
plodivske maso,
plovdiské maso,
ploudivské maso,
plovdinské maso,
recepty maso,
plovdicke maso recepty,
plovdivská vepřová plec,
plovdivská omáčka,
veprove maso plovdivske,
plovdivské vepřové,
plodivské maso recepty,
plovdivské maso, těstoviny,
plovdivské špagety,
povdivské maso,
plovdovské maso,
plovdivké maso,
plovdivskémaso,
recepty na maso
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
olej,
sůl,
česnek,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
mouka hladká
Komentáře (57)
Posílám bod a poděkování za recept