Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný balkán

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 638 kJ /
1 587 kcal
Bílkoviny79,03 g
Tuky126,87 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 10,22 g
Sůl25,45 g
Sacharidy27,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky. Krok 2: Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá feferonkovou pastu. Krok 3: Promícháme, když je potřeba a také podle chuti přidáme olivový olej. Krok 4: Nandáme do sklenice, uzavřeme a necháme alespoň jeden den v ledničce odstát. Lépe je dva až tři dny. Krok 5: Feferonovou pastu si děláme, ale dá se koupit.

Kdo má rád, přidá si olivy, jak je na druhém obrázku.

Zveřejněno 3. 2. 2015

Poznámka autora klukodvody

Vzhledem k tomu, že máme rádi ostrá jídla, je v mých receptech feferonková pasta, ale není podmínkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný balkán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nolW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný balkán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nolW

Marie

Komentáře (4)

:-p:yes:

Mňam:-p:yes:

:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
nakládaný balkán, nakládaný celer, nakládaný celer recepty, nakládaný celer recept, nákladný balkán, balkán v oleji, recept na nakladany balkan, recept na feferonkovou pastu, recept nakladany balkan, nakládaný balkán s olivami, balkán s olivami, nakládaný celer s olejem, pečený balkán, nakladane syry, nakládání balkan, recet-na-salat-s-balkanu-s-olivama, celer nakládaný, naklafany balkan, nakládaný celer-recept, nakladany celer zdraví

Suroviny:
sýr balkánský, rajče sušené v oleji, celer řapíkatý, pasta feferonková, olej olivový

Přidat fotografie receptu