Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 175,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačku nalejte do hrnce a přiveďte k varu. Za občasného míchání nechte vyvařit všechnu vodu.
Krok 2: Jakmile je vyvařena všechna voda, kravská bílkovina se začne pomalu smažit a ghee je hotovo jakmile je po stranách hrnce jasně vidět oddělený žlutavoučký tuk.
Krok 3: Sceďte přes sítko a nechte ghee vychladnout v otevřené nádobě.
Krok 4: Ghee se nemusí skladovat v lednici.
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Moje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 13 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 36 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 3 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Tématické fráze:
sbírání smetany,
co udelat ze šlehacky,
domácí máslo z kravského mléka,
jak udělat šlehačku,
sbírání smetany z mléka,
dvojitá smetana,
jak sebrat smetanu z mléka,
jak sebrat smetanu,
šlehačka z mléka a s másla,
výroba másla z kravského mléka,
recepty ze šlehačky,
sbírání smetany z kravského mléka,
jak se sbírá smetana,
šlehačka z mléka a másla,
kotlety na šlehačce videorecept,
jak se dělá ghee,
co je ghee,
slehacka z obycejneho mleka,
šlehačka z kravského mléka,
jak se udělá šlehačka
Komentáře (18)
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...