Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 175,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Moje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Pečená treska na másle z trouby
Přidáno před 14 hodinami
Hermelínový salát
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní daňčí kotlík
Přidáno před 20 hodinami
Houbové toasty
Přidáno před 21 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno 9. 10. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italské těsto na pizzu 1
Krista56 před 2 hodinami
Podzimní dýňový koláč
veronika_straka před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 12 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 13 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 13 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 14 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 14 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 15 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 15 hodinami
Tématické fráze:
sbírání smetany,
co udelat ze šlehacky,
domácí máslo z kravského mléka,
jak udělat šlehačku,
sbírání smetany z mléka,
dvojitá smetana,
jak sebrat smetanu z mléka,
jak sebrat smetanu,
šlehačka z mléka a s másla,
výroba másla z kravského mléka,
recepty ze šlehačky,
sbírání smetany z kravského mléka,
jak se sbírá smetana,
šlehačka z mléka a másla,
kotlety na šlehačce videorecept,
jak se dělá ghee,
co je ghee,
slehacka z obycejneho mleka,
šlehačka z kravského mléka,
jak se udělá šlehačka
Komentáře (18)
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...