Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z jeleního masa

Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu doporučuji domácí houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 218 kJ /
2 203 kcal
Bílkoviny163,23 g
Tuky120,78 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,05 g
Sacharidy76,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek rozmačkáme. Krok 3: V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostky nakrájený špek, který necháme zvolna škvařit. Krok 4: Přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme hezky do tmavě hněda. Krok 5: Až má cibule tu správnou barvu, přihodíme do hrnce rozmarýn, bobkový list a nakrájené maso. Zprudka opečeme, ať se maso zatáhne a koření rozvoní. Krok 6: V hmoždíři rozdrtíme nové koření, jalovec, pepř a přidáme k orestovanému masu. Krok 7: Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni do změknutí masa. Krok 8: Když je maso téměř měkké, podlijeme ho červeným vínem, přidáme loupaná rajčata a dusíme do měkka. Krok 9: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

TIP: Druhy knedlíků a jejich příprava

Zveřejněno 5. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z jeleního masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2oP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z jeleního masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2oP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dobrota :) dekuji za recept

KralicekZ: děkuji :-K

To je luxus… tedy- vynechala jsem vino a feferonky - budou i deti a i bez toho je to vynikajici! Jak uzasne to musi byt kdyz se dodrzi recept?! <3

Rebecca_: děkji :-K

Vyborny recept, odporucam aj pre tych ktory divinu velmi nevyhladavaju.

delly: :-K:-K

Výborný recept, nedala jsem rajčata, ale trochu rajského protlaku.

vynikající recept -:-))

Výborný guláš :yes:

Helena:Děkuji mám radost:-K

Vznikající recept, velmi nám chutnalo. Doporučuji !!!

Děkuji:-K

maris:je fakt, že už nemá tu sílu;-)

Určitě moc dobrý:yes:

nádherný pohled na tu dobrotu:yes::-D a já si dám úplně bez česneku;-)

Jak už jsem psala - moc se mi líbí, ale až teď jsem si pořádně všimla té celé palice česneku. Toho bych dala určitě o hodně míň. I když - není česnek jako česnek, že jo.;-):-))

Tématické fráze:
výborný jelení guláš, jelení maso recepty, jeleni gulas, jelení maso, jelení guláš recept, jelení guláš top, jeleni gulas videorecept, jelení maso recept, vynikající jelení guláš, recepty na jelení maso, jelení guláš na pivě, recept na jelení maso, jelení guláš video, recept jelení maso, recepty jelení maso, jeleni gulas recepty, recept jeleni gulas, recept na jelení guláš, recept jelení guláš se zeleninou, jelení guláš se zeleninou

Suroviny:
maso jelení, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř celý, rozmarýn, feferonka, víno červené, vývar hovězí, slanina, sůl, rajče loupané, sádlo

Přidat fotografie receptu