Guláš z jeleního masa
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu doporučuji domácí houskový knedlík.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 218 kJ / 2 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,23 g |
Tuky | 120,78 g |
Vláknina | 37,90 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 76,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek rozmačkáme.
Krok 3: V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostky nakrájený špek, který necháme zvolna škvařit.
Krok 4: Přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme hezky do tmavě hněda.
Krok 5: Až má cibule tu správnou barvu, přihodíme do hrnce rozmarýn, bobkový list a nakrájené maso. Zprudka opečeme, ať se maso zatáhne a koření rozvoní.
Krok 6: V hmoždíři rozdrtíme nové koření, jalovec, pepř a přidáme k orestovanému masu.
Krok 7: Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni do změknutí masa.
Krok 8: Když je maso téměř měkké, podlijeme ho červeným vínem, přidáme loupaná rajčata a dusíme do měkka.
Krok 9: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z jeleního masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2oP
Moje poznámka
Guláš z jeleního masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2oP
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 5 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 30 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 39 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 44 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
výborný jelení guláš,
jelení maso recepty,
jeleni gulas,
jelení maso,
jelení guláš recept,
jelení guláš top,
jeleni gulas videorecept,
jelení maso recept,
vynikající jelení guláš,
recepty na jelení maso,
jelení guláš na pivě,
recept na jelení maso,
jelení guláš video,
recept jelení maso,
recepty jelení maso,
jeleni gulas recepty,
recept jeleni gulas,
recept na jelení guláš,
recept jelení guláš se zeleninou,
jelení guláš se zeleninou
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
pepř celý,
rozmarýn,
feferonka,
víno červené,
vývar hovězí,
slanina,
sůl,
rajče loupané,
sádlo
Komentáře (19)