Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená na bramborech

Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor pokladené krkovičkou, vrstvou cibule, česneku a leča jednoduše zapečete v troubě.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 55 min

80 min (25 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny9,24 g
Tuky1,65 g
Vláknina13,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy61,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Maso naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 1 cm plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem. Krok 2: Maso na pánvi s troškou oleje z obou stran zprudka opečeme a položíme na brambory do pekáče. Krok 3: Na maso rozprostřeme vrstvu pokrájené cibule a česneku a nakonec vše doplníme lečem, nebo poklademe omytou a nakrájenou zeleninou. Krok 4: Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Krok 5: Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Krok 6: Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.

TIP: Co dobrého uvařit z brambor

Zveřejněno 6. 2. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na bramborech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2v0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na bramborech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2v0

Marie

Komentáře (39)

EvaCh: Nádherná fotka, díky :-K

Ukládám a vyzkouším. :-)

:-)<3<3<3jak jinak Nádhera :-K

Kvůli bramboram jsem pekla taky delší dobu než je uvedené. Ale jinak bylo jídlo opravdu moc dobré. Určitě ho zase někdy připravím. :yes:

ještě upřesním, pekla jsem na 220 st.

Opravdu výborné!
Dělala jsem to s čerstvou paprikou a rajčaty, bez rozmarýnu a adžiky (použila jsem koření na brambory a maso), brambory jsem prokladla cibulí a zalila je trochou smetany. Za hodinu jsme jedli :yes:

Opravdu po hodině byly pořád tvrdé, maso jsem vyndala a brambory ještě hodinu dopekla a byly akorát, ani nebyly nějak úplně extra měkké. Ale to je jedno, člověk si poradí :)

1974andrea: v me troube by byly za dve hodiny při 200°C na uhel :)

petra:Při 200C jste pekla dvě hodiny brambory? To je divné, to už by musely být na kaši:-/

Lečo se šlehačkou si vůbec neumím představit.
Jinak bylo to dobrý, ale až druhej den, až se to trochu odleželo. Brambory jsem ovšem pekla dvě hodiny, protože byly pořád tvrdý :)

Ze šlehačkou to je dobrý,ale na spodek se dá maso a brambory na horu.:-!:-!žádný vývar:-!:-!

petra:Dolít se může vždycky;-)

Najela jsem si na vaše stránky a už to vidím, 150 ml :)

petra:Petruš, toho vývaru ne moc, jen tak, aby byly potopené ty brambory, pustí ještě vodu a maso šťávu. Tak aby to neplavalo;-)

Dneska budu zkoušet tenhle recept, jen nevím kolik toho vývaru...?

:yes: místo leča jsem použil pepřák- www.toprecepty.cz/recept/29054-cuketovy-peprak/ :yes:

stojka: Holka nejsem ani náhodou:-)):-)):-)):-)) ale tou smetanou to rozhodně nezkazíš:yes::yes: ty brambory budou trochu připomínat “Vídeňské brambory“, které tady Andrejka má:yes: (mimochodem,jsou moc dobré)

Holky ja to zaleji šlehačkou a je to mňam,mňam:

Krásný recept, máš to krásně naservírováno Andrejko. Jsi skvělá kuchařka :yes::yes::-p:-K

Mňam,už vím,co budu vařit.Vypadá to krásně:yes::-p

:-p moc pěkné:-K

Skvělej recept a bez špinění x nádobí... určitě v týdnu vyzkouším :yes:

jarda Kadic::-D Ale no tak Járo :-D

Uloženo.:-p a budu si pamatovat : kůží národu:yes::-D

cathleen: syrové, na čtvrtky, kůží narodu.

Líbí se mi recept i fotka:yes:+

Lákavá úprava:yes:, někdy zkusím:-)

Drobek:Taky tak dělávám kuře, někdy k němu ještě přidám slaninu a lečo. Je to tak ještě lepší.;-)

cathleen: Ivčo, kuře můžeš dát normálně syrové i předem opéct, jak se ti bude chtít;-)

Drobek: kuře dáš péct syrové nebo nejprve taky osmahneš?

pěkný recept vyzkouším

Starý a znovuobjevený recept, já se ho naučil před lety. Každopádně je dobře že se o něj Andrea takhle podělila.
Takto dělám i kuře, rozčtvrcené, brambory nasáknou tou dobrou šťávou a jídlo dostane úplně novou a lepší chuť. No a pro změnu to zkuste i bez leča. :-K
Bod je snad samozřejmý. :yes::-8

Mňamóóóźní úprava ;-):yes:

Lečo pod maso dávám často, po srbsku nám chutná:-)), dohromady s bramborem mne to nenapadlo - dík za inspiraci:yes:

Ženský děkuju;-):-K Je to takové rychlojídlo bez velké námahy:-D

Marketti 6. 2. 2015 09:50
Mňam :yes:

Andrejko, opět božský pohled:yes::-D

:-p:-p

Takto upravujeme krkovici dost často,je to vynikající:yes::-p:-p:-p:-p. Mám ráda jídla z jednoho pekáčku:yes:

S touto upravou krkovice určitě doma zaboduju :yes::yes: ukládám si a stopro vyzkoušim:-)

Tématické fráze:
pečená krkovice nejlepší recepty, vepřová krkovice pečená na bramborách, pečená krkovička plátky, pečená krkovice plátky, krkovice plátky pečená v troubě, krkovice nejlepší recepty, pecena krkovice, pecena krkovicka s brambory, krkovice s bramborem, pečená krkovička s bramborem, zapecena krkovicka s bramborem, krkovice na bramborách, zapečená krkovice s bramborem, krkovice v troubě, krkovička recepty, krkovice recept, pečená krkovička, pečená krkovice na plátky, krkovice recepty, pečená krkovice se smetanou

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, lečo, vývar masový, brambory, rozmarýn, koření adžika, olej, sůl

Přidat fotografie receptu