Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový knedlík z vařených brambor paní hajné ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 834 kJ /
2 590 kcal
Bílkoviny68,62 g
Tuky19,11 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy516,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám na jemno. Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku a škrob a vypracuji středně tuhé těsto. Krok 2: Z něj vytvaruji koule cca 5 cm v průměru a ihned opatrně vkládám do vroucí osolené vody (voda nesmí vařit klokotem). Po chvilce knedlíky opatrně oddělím ode dna vařečkou. Vařím 25 minut. Krok 3: Podávám ke kachně a zelí nebo se smaženou cibulkou a zelným salátem.

Zveřejněno 7. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík z vařených brambor paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2orN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový knedlík z vařených brambor paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2orN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

maris: já spíš na půlky, líp se mi to šťouchá, ale to už je na volbě každého ;-)

spagetka: na kaši je vždycky krájím na kousky;-)

Hlavně by měly být brambory pravidelného kulatého nebo i oválného tvasru. Já třeba na br.kaši mám raději větší brambory. Ale průšvih je, když koupím třeba v Kaufu ty různé zkrouceniny, kdy konce brambory jsou mrňavé a uprostřed několik různě velkých hrbolů:-//. Pak teda bramboru nerozvařit nebo nedovařit je kumšt, pak jedině nakrájet na zhruba stejné kousky, ale vcelku těžko.

tejaja: Terezko, já vařím i velké, ještě se mi nestalo, že by se stejnoměrně neuvařily, ale musí být v hrnci velké všechny;-), vaří se déle než malé nebo střední.

hosta: Asi ten, že veľké zemiaky sa neuvaria tak rovnomerne v šupke ako stredné alebo malé. My sme doma, a aj ja doteraz, na varenie v šupke používali len malé alebo stredné zemiaky, nikdy nie veľké. ;-)

No, určitě zkusím, ještě jsem nedělala bramborové knedlíky z hladké mouky, mně se naopak na 1,5 kg brambor (je nějaký důvod, proč jsou středně velké, když se nastrouhají?:-))) zdá mouky dost málo, asi proto že jsem zvyklá dělat knedlíky, kdy je směsi hrubé mouky a krupičky skoro polovina váhy brambor.

Josef Lerch: tento rcp je téměř shodný s následujícím (až na syrové brambory) - nemělo by tudíž tady být o něco méně mouky a škrobu? http://www.toprecepty.cz/recept/41224-bramborovy-k...
;-) spagetka: u nás jsou chlupáče také jen ze syrových brambor.

jarda Kadic:;-):-D:-D

maris: je to marný,je to marný,je to marný;-)

maris: Maru, u nás se dělají jak ze syrových tak z vařených brambor, ale nejčastěji ze směsi, jak to tu dala Mirka http://www.toprecepty.cz/recept/8214-chlupate-kned..., jen vařené zahušťuju solamylem.

U nás se " chlupáče " říká chlupatým knedlíkům a ty jsou ze syrových brambor.;-)

Tenhle knedlík dělala moje babička i mamka, já ho sama takto nevařila už hooodně dlouho, v podstatě to jsou naše chlupáče, díky za připomenutí:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak nerozvařit brambory, bramborové knedlíky z hladké mouky, bramborový kned, jak nerozvařit bramborové knedlíky, bramborovy knedn, bramborový knedlík se solamylem, bramborové kned, bramborové knedlíky z oloupaných brambor, knedliky z varenych brambor, jak nerozvarit bramborovy knedlik, jaké brambory na bramborový knedlík, bramborové knedlíky se solamylem, bramborovi knedlik ve folii, jak nerozvarit knedlíky, bramborový knedlík z hladké mouky, bramborové knedliky z vážených brambor, braborovi kned, knedlíky se solamylem, kde koupím velké brambory, jak dlouho varit br.knedliky

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, škrob bramborový, sůl

Přidat fotografie receptu