Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová směs

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 404 kJ /
3 443 kcal
Bílkoviny204,87 g
Tuky175,22 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 2,71 g
Sůl6,48 g
Sacharidy236,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky. Krok 2: Cibuli restujte dozlatova, přidejte maso, restujte a poduste ve vlastní šťávě. Krok 3: Pak maso podlijte 2 dl vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste doměkka. Krok 4: Rýži uvařte v 0,5 l vody a nechte ji vychladnout. Krok 5: Mezitím si připravte bešamel – rozpusťte máslo, které pak zaprášíte prosátou moukou a zalijete 1 dl smetany a 1 dl vody. Uvaříte hustý bešamel, který dochutíte solí a muškátovým květem. Krok 6: Z brokolice okrájejte malé růžičky a krátce je povařte v horké vodě. Po vyjmutí je ihned zchlaďte v ledové vodě a pak vložte do vychladlého bešamelu. Krok 7: Přidejte rýži, jedno vejce a vše promíchejte. Krok 8: Hmotu nechte 1 hodinu odležet v ledničce a pak z ní tvarujte lžící nočky, které rozložte na tác obalený mikrotenovou fólií. Nechte je v mrazničce zmrznout. Krok 9: Takto připravené krokety obalte v trojobalu: v mouce, pak v rozšlehaném vejci s troškou mléka a pak ve strouhance. Krok 10: Hotové krokety nechte rozmrazit a mezitím si připravte sýrovou omáčku. Smetanu přiveďte k varu, přidejte víno a rokfór. Vše provařte, až se omáčka spojí. Ještě ji dochuťte solí a bílým pepřem. Krok 11: Krokety usmažte, rozdělte na talíře, přidejte podušené maso s mrkví a přelijte sýrovou omáčkou.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

tu som vobec nepochopila preco som mala robit syrovu omacku....masu sa nedalo vonkoncom nic vytknut, vynikajuce stavnate a malo vela stavy...takze kde by som tu syrovu omacku mala dat nemam tucha. no a tie krokety....su lepsie studene ako teple...treba ich fakt dobre ochutit, aby neboli mdle..uz do variacej sa ryze treba dat bujon a besamel tiez treba poriadne ochutit. pri tomto recepte sa mi zda, ako keby boli spojene dva nesurode do kopy....fecept na bravcove v s mkrvou a prilohovy recept na ryzove krokety so syrovou omackou. varila som iba jednu porciu, takze som kr. robila z 50g+50g mnozstva. masko velmi prijemne a bez vahania plusko...tie krokety...no neboli zle, ale ta namaha pri vyberani potravin z mraznicky, aby sa mi tam na plocho zmestila tacka, tak ta zato veru nestala.

Tématické fráze:
vepřová masová směs, veprova kyta s ryzi, masová směs z vepřové kýty, rokfórová omáčka, vepřová masová směs s rýží, smes z veproveho masa, směs z kýty, recept na veprovou smes, vepřové maso recepty, směs, rokforová omáčka recept, směs z vepřoveho, vepřová kýta recepty s rýží, vepřová směs se zeleninou, vepřové nudličky recept, vepřová kýta recepty, veprova kyta s hranolky, pálavská směs, omáčka z vepřové kýty, směs z panenky

Suroviny:
kýta vepřová, smetana, rýže, brokolice, roquefort, máslo, víno bílé, vejce, mrkev, cibule, sůl, pepř bílý, olej olivový, mouka hladká, strouhanka, květ muškátový

Přidat fotografie receptu