Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedin à la „Šlajf“

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 111 kJ /
2 178 kcal
Bílkoviny236,70 g
Tuky87,75 g
Vláknina33,19 g
Cholesterol 732 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,10 g
Sacharidy95,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahnu nadrobno nakrájený bok a pak přisypu obě nahrubo nasekané cibule a nechám je zesklovatět. Krok 2: Pak na to nasypu na hrubé kostky nakrájenou plec s drceným česnekem a nechám ji prudce zatáhnout. Krok 3: Po chvíli osolím, opepřím, přisypu koření, kromě majoránky. Oarestuji vše a po cca 3 minutách zaliji vývarem. Zakryji nádobu poklicí a dusím na mírném ohni do měkka. Krok 4: Mezitím překrájím kysané zelí na drobnější kousky. Krok 5: Když je maso měkké, vsypu zelí do směsi a doliji vývarem, aby bylo ponořené a opět přivedu k varu. Krok 6: Hladkou mouku prokvedlám se smetanou, případně s trochou studeného vývaru a tím zahustím omáčku. Za pravidelného míchání nechám provařit, dochutím solí, pepřem a majoránkou. Segedin podávám s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 7. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedin à la „Šlajf“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vyl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedin à la „Šlajf“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vyl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pepíčku,na segedínu a la"Šlajf"bych si určitě pochutnala:-p:yes:
Dělám skoro totožně,jen bez tymiánu a majoránky:-)Domácí uzený bůček krájím na cca 4x4cm kostky a cibuli dávám podle toho,jakou zrovna doma mám:-)
Samozřejmně máme rádi i ten obyčejný klasický,ale také nám chutná"segeďák"s kroupama:-Dhttp://www.toprecepty.cz/recept/28247-segedak/
Lidé by neměli odsuzovat něco,co neochutnali...ale Pepíčku,znáš to;-):-))
Bodík je jistý+foto:-)

Milý Jan Groha: či jan groha: :-O
Vždyť vy ani nevíte čí jste, pokud to není jen schíza,:-D
Segedínů je tu asi 30 kousků a tento je opravdu originééélní akorát těmi barevnými cibulemi... Je mi šumák, že paní hajná ze Šlajfu vyčistila špajz a vrazila do guláše co zrovna bylo doma, ale nevím, proč bych nemohl (a jak vidno níže i doložit odborným posudkem) poukázat na to, že jde v podstatě o nelogičnost prezentovanou zde jako nový, byť pěkně napsaný recept.

Ano: "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK"
Ano, ale co jste na TOP vytvořil vy, he:-? Tím nechci říci, ba ani jen naznačit, že jste blbec...;-)

Jan Groha 9. 2. 2015 16:59
casino:jestli lidé předkládají své recepty (ještě jednou SVÉ RECEPTY), tak v nich je to tak, jak to oni vaří. Jestli věčnému rejpalovi a všeználkovi casinovi něco na receptu vadí, tak ať ho nevaří nebo si ho udělá podle své chuti (každý má jinou chuť).
Většinou to jsou recepty dlouhá léta v rodinách používané. Casino jen kritizuje. Věta klasika "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK" má i zde své opodstatnění.

Teda já se bavím, chtěla bych mít vaše problémy. Červená nebo bílá cibule? Toť otázka :-D

tejaja: spagetka:
Milé dámy, vy víte o co jde, já vím o co kráčí, ale 99% budoucích návštěvníků nepochopí wcg;-) Nicméně tejaja: děkuji za odkaz.

spagetka:
Nevěřil jsem, že stran barevných cibulí jsem osamocen, kdo jejich použití do vývaru chápe jako zcestné, tak jsem zapátral... a vida vida:
"...bílá cibule je pro svou jemnou chuť využívaná hlavně ve studené kuchyni, je dokonce jemnější než lahůdková cibulka... Tepelnou úpravou ztrácí bílá cibule svou chuť a je také podstatně dražší než běžná žlutá, proto se na klasické vaření a dušení příliš nehodí. Červené odrůdy cibule můžete použít do salátů, na zdobení, napíchnout na špíz i přihodit do zeleninové pánve. Mnohem sofistikovanější je i v chuti: cibuli v sobě nezapře, ale oproti své žluté příbuzné je sladší a jemnější; do karet jí hraje i výrazná barva. Pokud jste ale v pokušení využít právě tento purpurový nádech a přidat červenou cibuli "pro barvu" do guláše, zadržte: jednak se z ní při delším vaření červený odstín vytrácí, jednak výsledek nebude za moc stát – na některé věci je "obyčejná" žlutá cibule zkrátka nejlepší.
Jsem to zkrátil, ale zde je zdroj:http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...
Bych se divil, kdyby zrovna vás to přesvědčilo, ale možná jiní nebudou zbytečně plýtvat energií a penězi na něco takového a třeba i autor tohoto rcp se chytne za nos a nebude psát do surovin na GULÁŠ "1 ks střední bílá cibule + 1 ks střední červená cibule"
Leč, proti gustu žádný dišputát:-D

cathleen:
Rozdíl v chuti se nepozná u čistých vývarů z cibule, natož tady, jak píšete:yes: To jen někteří roupama nevědí, jak nějakým krkolomným způsobem ozvláštnit své recepty...:-/

tejaja: Přesně tak;-);-)

casino: byla to má narážka na Váš cibulový pokus "pro srandu králíkům" - Vaše slova u daného odkazu.
cathleen: jinak já netvrdím, že bych zrovna sem dala tu kombinaci, ale je velmi pravděpodobné, že vývar v mražáku, který používám, už tuto kombinaci obsahuje
Dělám jinak taky z plecka, ale někdy špetku oregana

casino: spagetka nemluví z cesty, naráža na debatu o 2 druhoch cibule tu : http://www.toprecepty.cz/recept/41494-hovezi-pajsl...
Inak sefgedínsky guláš robím presne tak ako píše cathleen, nijaké údené ani majorán.;-)

Taky jsem nechápala...
spagetka: Laďko, chceš říct, že v tomhle výrazném jídle bys poznala, že obsahuje oba dva druhy cibule?:-O
(Segedin máme moc radi, ale dělávám ho jen podle receptu z Receptur teplé kuchyně - z libovějšiho búčku a bez majoránky.:-) )

casino: tady se nic nemazalo,jiný komentář tady nebyl;-)

Furt si myslím, že komentáře by se neměly mazat:-//
Takhle to včíl vypadá, že spagetka: mluví z cesty:-O:-D

Mám dotaz: co je to "segedin"?

Bacha, hned se tu objeví komentík - proč červenou a bílou cibuli, když je to přece jedno :-D:-D:-D:-D. Mně se to ale líbí a tahle kombinace cibulí nám chutná :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bílá cibule použití, segedín recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky, bok na segedin, lidovky cibule, segenín s červeného zelí, segedin, slajf, recept segedin, segedín z boku obrázky, co k segedínu, vegan segenín, barevny segedin, segedín ládi hrušky, fazolovy segedin, co je to šlajf, jakou smetanu do segedinu ?, segedin vegan, bílá cibule - použití, segedak

Suroviny:
plec vepřová, cibule bílá, cibule červená, česnek, bok uzený, zelí, vývar zeleninový, kmín drcený, pepř mletý, koření nové koření, tymián, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, majoránka, smetana, mouka hladká, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu