Řezy Amaretto
Chcete připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce? Vyzkoušejte řezy ze dvou plátů těsta se smetanovou náplní. Doplněné jsou dětskými piškoty máčenými v mandlovém likéru. Amarettem nešetřete, aby nebyly pláty ani piškoty suché.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,45 g |
Tuky | 336,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao.
Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
Krok 3: Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty (mně se podařilo na 29x29).
Krok 4: Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout.
Krok 5: Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši.
Krok 6: Necháme vychladnout.
Krok 7: Máslo s cukrem utřeme a postupně zašleháme vychladlou kaši.
Krok 8: Na jeden z plátů klademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty.
Krok 9: Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr písek,
máslo,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
smetana,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (33)