Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Amaretto

Chcete připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce? Vyzkoušejte řezy ze dvou plátů těsta se smetanovou náplní. Doplněné jsou dětskými piškoty máčenými v mandlovém likéru. Amarettem nešetřete, aby nebyly pláty ani piškoty suché.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min + uležení do druhého dne

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, + uležení do druhého dne)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 173 kJ /
6 256 kcal
Bílkoviny72,45 g
Tuky336,84 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 452 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy725,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Krok 3: Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty (mně se podařilo na 29x29). Krok 4: Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout. Krok 5: Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši. Krok 6: Necháme vychladnout. Krok 7: Máslo s cukrem utřeme a postupně zašleháme vychladlou kaši. Krok 8: Na jeden z plátů klademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty. Krok 9: Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.

Zveřejněno 8. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Amaretto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDOP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Amaretto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDOP

Marie

Komentáře (33)

Veronika.Hrozna: To znám.Někdy si zobne malá myš a někdy myšák nebo krysa.Až je načapu,pujdou do koláče.<3

:yes::yes::yes::yes:

Lydie Matuštíková 25. 6. 2016 11:27
Do těsta stačí bohatě 100 g cukru, stejně tak do krému 100 g cukru místo 250 g. Internetové recepty jsou dobré pro inspiraci, ale je nutné připojit vlastní zkušenost a rozum.

:yes: krásný zákusek:-p:-K

Veronika.Hrozna: Přidala jsem fotečky! Výborné.

Bahula:Krém mi stačil ,ale jenom na jednu vrstvu piškot. Další už jsem neměla čím namazat.Asi jsem opravdu udělala větší plátky těsta.
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !:-( Nenechají nic odležet.Ani Segedýn! Já to nechápu.:-O

Veronika.Hrozna: Čím více jsou uležené, tím jsou výbornější. Asi jsi udělala větší pláty mně krém stačil:-D

Bahula:Už je upečené a naplněné. Měla jsem zase málo krému :-))
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.;-):-p Nejhorší bude to čekání ,manžel se plížil s nožem do lednice ukrojit kraje,tak jsem mu to zatrhla.:-D

Veronika.Hrozna:Měla jsem Caporetta Amaretto 16% alkoholu slevněné na 100,-Kč v Albertu. Myslím si, že je jedno jaké, důležitá je chuť po mandlích. Solamylu jsem dala vrchovatou lžíci. Přeji, ať se řezy podaří, u nás moc chutnaly :-K:-K:-K

Bahulko jdu zítra do těch řezú. Drž palečky ať se mi to podaří jemně vyválet.Koupila jsem v Kaufu nějaké Amaretto Cellini s 21 % alkoholu,mohu to použít? Nebo mám koupit jiné.Zapomněla jsem se zeptat jaké jsi měla ty. A toho Solamylu lžíce zarovnaná nebo bohatě?:-p:-p:-p

kouzelné řezy:yes::-D ostatně jako vždy:yes:;-)

jar11:Piškoty jsem použila kulaté, které nejsou slazené, cukrářské piškoty jsou slazené, proto mohlo být sladké. Prášek do pečiva je nutný, aby těsto naskočilo, protože je rozválené úplně na tenký plát. Měla jste přidat foto :-K:-K:-K

Upekla jsem a hodnotím:
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.

Nádhera, někdy je zkusím:-)

jar11: Opravdu si myslíš, že je velký rozdíl v použití pro tento účel mezi Amaretto caporetta a třeba Amareto Venice nebo Ramazzotti? Nebo mezi jakýmkoliv amarettem od firmy Disaronno či Lazzaroni? Asi stačí klidně i amaretto z Lidlu:-))

Tématické fráze:
amaretto, kuchyně lidlu recepty cukrárna, kuchyně lidlu recepty, amareto, amaretto recepty, amaretto recept, domácí amaretto, amaretto lidl, co je amaretto, amaretto použití, amaretta, recept na amaretto, top recepty amaretto, kuchyně lidlu, amaretto krem, amaretto venice recept, caporetta amareto, rez amareto, amaretto albert, caporetta amaretto

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr písek, máslo, kakao, prášek do pečiva, mléko, smetana, mouka hrubá, solamyl, máslo, cukr moučkový, amaretto, piškoty

Přidat fotografie receptu