Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Středně náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 780 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny210,86 g
Tuky13,25 g
Vláknina92,94 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 202,56 g
Sůl505,64 g
Sacharidy59,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa pokapeme citronem, poklademe lístky šalvěje a položíme na pečící papír v pekáčku. Smícháme 0,5 kg soli s pěti bílky a tuto směs navrstvíme na prsíčka a dáme péct na 30-40 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Krok 2: Zatím si nakrájíme na slabá kolečka syrové omyté neoškrábané brambory a na rozpáleném oleji v pánvi z nich vytvoříme dokola vějíř a z obou stran opečeme. Uznávám, že to moc dobře nejde otáčet, pomohla jsem si talířem a i tak to moc nedrželo v sobě, asi špatný druh brambor. Krok 3: Na další pánev dáme máslo, na něm orestujeme pokrájený řapíkatý celer a trochu posekanou šalvěj, osolit, opepřit. Přidáme trochu mleté skořice a jeden kousek celé skořice. Přilijeme trochu smetany a přidáme utřené 3 stroužky česneku. Krok 4: Po vytažení masa z trouby, vysvobodíme prsíčka z krusty, nakrájíme na plátky, položíme na omáčku a maso ještě pokapeme citronem.

Zveřejněno 9. 2. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Zdroj: maďarský kuchař na TV Paprika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2np

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2np

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Zajímavé jídlo;-)Recept se mi líbí:-p:-K:yes:

zuzun: Kedysi som to robila dosť často, tá soľ za to stojí. To kurča je pečené ako v hline, soľ sa vypáli. A soľ kúpiš v obchode, ak ju treba. ;-)

Nekde jsem videla to kure zahrabat do samotne soli bez bilku, pry je to jako pecene na otevrenem ohni. Jeste jsem to nezkusila, nemam doma tolik sole:-D

Tanicka: mela by zabrant vysuseni masa, mělo by byt stavnate a plne chuti a prekvpive ne slane :) Často s to pouziva při priprave ryb.

Mně se to líbí, ale jaký účel ta má přesně ta krusta..??

:-D:-D já si říkal : k čemu ty knedlíky.....:-D a to jsem jen blbě koukal:-D ukládám a dáváme bod:yes:

Nadja:Jenom se spolu smíchají, sníh to není

Moc zajímavý receptík - Petro, ty bílky se solí jen smícháš, nebo trochu našleháš - na fotce mi to připadá jako ne zcela tuhý sníh. :yes:

Tématické fráze:
kuře na řapíkatém celeru, kuře na soli s citrónem, pecene v soli, pečené kuře na citronu, kure, rapikaty celer, kuře a řapíkatý celer, pecene kure rapikaty celer, omacka z řapíkatého z pečeného celeru, celer a citronová, kuře na citronové omacce, řapíkatý celer recepty, recept kuře pečené na soli, pecene kure s citronem, pecene kure s citronem, kure na rapikatem, kuře řapíkatý celer, pečené citronové kuře, kuřecí steak na řapíkatý celer recepty, pecena kuřecí prsa na citronu, kuře a řepikatý celer

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, šťáva citronová, bílek, šalvěj, celer, máslo, smetana, česnek, skořice mletá, skořice celá, sůl, pepř, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu