Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánská játrová paštika

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 196 kJ /
1 003 kcal
Bílkoviny100,58 g
Tuky28,48 g
Vláknina49,73 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,66 g
Sůl3,80 g
Sacharidy51,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalvěje. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme. Krok 2: Poté zalijeme vínem a octem a necháme zcela odpařit. Podlijeme malinko vodou, přihodíme posekané kapary a ančovičky a dusíme dalších 5 minut, dokud se voda skoro neodpaří a směs zůstane pouze vlhká. Krok 3: Odstavíme a vidličkou rozmačkáme. Nemixujeme, tato paštika má hrubší strukturu a je bez přidání dalšího tuku. Podáváme na opečené bagetce, teplou nebo studenou.

Zveřejněno 12. 2. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je z knihy Chefparade.

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánská játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAAR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánská játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Salsiccia tam urcite nepatri, nekdy se pouziva teleci slezina a kureci jatra, ale to uz je "jina" pastika, tez ocet urcite v tomto pripade ne. Ten se pouziva jen tehdy (asi tak 3 lzicky), kdyz se misto bileho vina da vino typu portske (v Toskansku vino marsala, nebo mesni vino) - 4PL lzice, coz jest puvodni historicky recept. Jsou ruzne varianty, ale bud do zakladu pouzije soffritto (cibule, mrkev, rapik celer), nebo jen cibuli. Kapary a ancovicky pokud mozno ty nalozene jen v soli.

:-p Andrejko vypadá to lákavě:yes::-K

"Italové používají neuzenou masovou"
Patrně jde o "Salsiccia" ...dá se koupit i v ČR

Tématické fráze:
játrová paštika s vínem, játrová paštika na víně, játrová paštika recepty, jemná játrová paštika, pastika z teleci jatry, jatrova pastika, játrová paštika bez vína, recept na játrová paštika, játrová paštika na červeném víně, kuřecí játrová pastika s vinem, recept játrová paštika, toskánská bageta recept, paštika s bílého vína, recept na játrovou paštiku, kuřecí játrová paštika s bílým víně, játrová paštika s kapary, játrová paštika s bílým vínem, pastika bez vina, víno do játrové paštiky, játrová paštika - recepty

Suroviny:
játra kuřecí, klobása, cibule, celer, kapary, ančovičky v oleji, šalvěj čerstvá, víno bílé, balsamico, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu