Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skalické zelí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PajaJaja

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 440 kJ /
1 778 kcal
Bílkoviny98,08 g
Tuky126,41 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 4,12 g
Sůl10,00 g
Sacharidy53,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa. Krok 2: Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny. Krok 3: Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox. Krok 4: Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.

Zveřejněno 12. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skalické zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G227

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skalické zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G227

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dáváme také smaženou cibulku a zahušťujeme syrovým bramborem, eee, syrovou bramborou ;-) a jsem z Brna ;-)Už to tak dělala babička, maminka a snad i prabába :-D

janek53: mamča je z jižních Čech a ta zásadně zásmažkou;-) když mě viděla,jak do zelí strouhám syrový brambor, kroutila hlavou.Ale když zelí většinou je jako příloha k mastným masům,nakonec to pochopila:-D D já na to sám nepřišel,viděl jsem to kousek od Brna.;-) Jo,a jsem od Teplic:-)

jarda Kadic: jak kdy. Nastrouhanou bramborou nebo cibulovou zásmažkou a místo mám v Hodoníně:-)

janek53: Mně je jedno,kolik je kam kilometrů;-) ale když jses místní,tak čím ty zahušťuješ zelí?:-O;-) já jsem že severních Čech a tady to zvykem není.

:-p

Pardon, malé upřesnění Hodonín - Skalica = 14 kilometrů;-)

jarda Kadic: Jardo, to máš pravdu, já také dělám přílohové zelí jedině se strouhanou bramborou a když jsme jezdívali na hody na Moravu, tam jsem se ho naučila a odtud i pochází;-)

To může být dobré.Škoda,že není foto.;-) a protože se 13.2. objevilo i foto,tak už vidim,jak má být jídlo husté:yes: ukládám a dávám bodík:yes: to zahuštění bramborem se mi líbí,já už takhle dělám i zelí jako přílohu;-) myslím,že jsem kdysi četl,že je to moravský způsob:yes::-p

Tématické fráze:
zeli se zásmažkou, zelí s bramborovou zásmažkou, dáme jídlo hodonín, kyselé zeli se zasmazkou, strouhané zelí, strouhané zelí brno, dušené zelí ze skalice recept, česnek skalický, paranica zeli, zeli ze zasmazkou, jak storuhat zeli, kyselé zelí s vařenými brambory, jak vařit kysele zelí s bramborem, zeli se zasmaskou, zeli se zasmazkou s brambor, kolik minut vařit kyselé zelí, kyselé zelí se zásmažkou z brambor, kyselé zelí s bramborovou zásmažkou, čím zahuštujeme zelí, recept zelí se zasmaskou

Suroviny:
ovar, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř, zelí kysané, brambory, masox, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu