Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka plněná špenátem se sýrovou čepičkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie307 kJ /
73 kcal
Bílkoviny1,82 g
Tuky5,53 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme, z jedné strany podélně do půlky nařízneme. Pozor - opravdu nakrojit jen do půlky, neproříznout celé - vznikne taková "kapsa". Osolíme, opepříme ze všech stran (i zevnitř) a zvenčí potřeme hořčicí. Krok 2: V kastrůlku zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, česnek na plátky. (Kdo má rád výraznější chuť česneku, přidá ho do špenátu na závěr rozmačkaný). Přihodíme listy špenátu, krátce orestujeme, osolíme, přidáme smetanu, krátce podusíme (Pustilo mi vodu samo, pokud nepustí - trochu přilijeme). Připravenou špenátovou směs necháme krátce zchladnout (Abychom se nepopálili). Krok 3: Do připravené "kapsy" v panence dáme špenátovou směs, a celou panenku svážeme provázkem. Krok 4: Na rozpáleném oleji ji na pánvičce zprudka opečeme ze všech stran. Vyjmeme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, posypeme sýrem a vložíme do předehřáté trouby (na 220°) a pečeme 15-25 minut (podle velikosti panenky a také podle toho, jak máme maso rádi propečené). Krok 5: Hotovou panenku necháme 5 minut přikrytou alobalem venku z trouby "odpočívat" - aby se zatáhla. Poté nakrájíme na plátky a podáváme. Využití výpeku z pánvičky: - buď ho nalijeme do pekáčku k panence, když ji dáváme do trouby, nebo ho zalijeme smetanou a vytvoříme výbornou smetanovou omáčku!(to frčí u nás :) ).

Zveřejněno 13. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná špenátem se sýrovou čepičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N226

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná špenátem se sýrovou čepičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N226

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc chutně jsi uvařila a také krásně nafotila:-p:yes::-K

to muselo chutnat :-D:yes:

Máš to moc pěkné nafoceno,bude to určo bašta:-p + bodík:yes:

Tématické fráze:
vepřová kapsa plněná špenátem, plněná vepřová panenka recepty, vepřová panenka recepty, plněná vepřová panenka, panenka plněná spenátem, vepřová panenka plněná, recept vepřová panenka, recepty vepřova panenky, plněná panenka se špenátem, recept na vepřovou panenku se spenatem, panenka kapsa, vepřová panenka v troubě v alobalu, veprova panenka se smetanovou omackou a se spenatem, vepřová panenka, plněná panenka se sýrovou omáčkou, panenka se spenatem, panenka plněná špenátem v listy, veorova oanenka se sprnatem, vepřová panenská svíčková recept, plněná panenka špenátem

Suroviny:
panenka vepřová, špenát listový, česnek, smetana, hořčice, sůl, pepř, cibule, sýr tvrdý, maso

Přidat fotografie receptu