Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninové křupavé tyčky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 591 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny25,08 g
Tuky45,96 g
Vláknina6,33 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 4,00 g
Sůl10,00 g
Sacharidy142,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit. Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji zároveň se zbytkem mouky a solí přidáme ke kvásku a vymícháme těsto. Krok 3: Po kratším nakynutí (20 minut) těsto propracujeme, rozválíme na plát a nakrájíme tyčky. Krok 4: Z dvojitých tyček uděláme srdíčka, jednoduché jen zkroutíme a všechny dáme kynout na plech. Krok 5: Než se vyhřeje trouba na 210°c, stihnou tyčky nakynout. Potřeme je vodou (nebo trochou rozšlehaného vejce), sypneme sezamem a upečeme.

Zveřejněno 13. 2. 2015

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové křupavé tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O22p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaninové křupavé tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O22p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

markazao: je :-8
Když jsou takhle pružné, je dobré je nechat 5-8 minut ležet a teprve pak dávat na plech. Během toho odpočinku znovu začnou kynout, tím zvláční a ztratí tu svou nepoddajnou pružnost;-)

Vyzkoušeno a super! Jen se mi lehce odtáčely na plechu, je na to nějaký fígl? otočila jsem ve vzduchu, konci proti sobě, ale po poležení na plech se začaly narovnávat. Děkuji

:-p:-K:yes:

chocolate: :-D to je fajn:yes:
Výdejní okénko? Ty ho ješté nemáš? U nás funguje velice dobře :-D

cathleen:Pridavam aktualni foto z vyrobniho procesu-tentokrat se lzici mletych sus. rajcat v olivovem oleji a policanem:-D.
Vazne uvazuji o vydejnim okenku, kdyz uz pecu denne..:-))
Opetovne dekuji za skvely recept, od tebe je to vzdy tutovka.
Fantasticke, fantasticke a ihned hotove, zadne dlouhe crcani.

senky: děkuju, Jani:-K

chocolate: ani mi nemluv - nejen ušetřené finance, ale i chuť! Manžel mi předevčírem koupil veliké slané preclíky - kromě soli žádná chuť (a ja mám v tomhle fakt vycvičený jazyk :-D ) a na štitku na obalu složení...fujky:-//

:yes::-K

Přidávám bod, pochvalu, fotku ;-) jsou super a úžasné :yes::yes:

cathleen:Dekuji, byly naprosto luxusni a uz nejsou-ze 600g mouky:-O.Asi maji holky ve skrinich nejakeho nelegala ci bezence a toho zivi, jinak to nechapu:-D.
Kazdopadne je to velka parada za cca deset korun tri davky-plus toho, co mate v lednici...s dovolenim budu sirit dal mezi kamaradky.

chocolate: děkuju :-) máš je (mělas je? :-D ) nádherné :yes:

Upeceno ze tri davek, po velkem uspechu te prvni dle receptu, s odlisnymi prichutemi-gyros koreni a bazalkove pesto se sus. rajcaty.
Luxusni, pridavam bod i foto:yes:.

Memu "Valentinovi" by taky chutnaly, vypadaji uzasne rustikalne..

Díly všem :-)
Janča (senky) už je zkousela, snad přidá i fotku? ;-)

V úterý přijede vnuk,tak to hned vyzkoušíme.To je prostě Tvoje parketa.:-K:-K:-K:-K

Moc hezké, anglickou doma nemám, ale napravím to a upeču:-K

Tématické fráze:
křupavá slanina, slaninové tyčky, křupavá slanina recept, slane tycky se slaninou, slané preclíky s anglickou slaninou recept, slaninové pečivo, recepty-anglická křupavá slanina, slaninove preclíky, výborné křupavé tyčky, slane tycky s pestem, slané tyčky s anglickou slaninou, párty tyčky se slaninou, recept slaninove tycky, tyčky se slaninou, sýrovo slaninové preclíky, nivové tyčky s anglivkou, recept na krupavou slaninu, chřupavá slanina recept, recept slanina z boku

Suroviny:
voda, slanina anglická, sůl, mouka hladká, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu