Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným zelím a k tomu dokřupava opečená kachna.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivetazen

Náročný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 220 min

250 min (30 min příprava + 220 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 016 kJ /
4 784 kcal
Bílkoviny235,52 g
Tuky192,09 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 1,61 g
Sůl3,82 g
Sacharidy512,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu očistíme, osolíme, okmínujeme zevnitř a ze všech stran. Dovnitř kachny můžeme dát přepůlená jablka nebo cibuli. Dáme do pekáčku prsy dolů a podlijeme vodou. Krok 2: Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 120 °C, ve které kachnu zvolna pečeme 2-3 hodiny. Krok 3: Během pečení podléváme vypečeným tukem. Po 1 hodině kachnu otočíme, propícháme vidličkou, přiklopíme a pečeme dál. Krok 4: Jakmile je kachna měkká, podlijeme ji vypečenou šťávou, odkryjeme a dopečeme na zvýšenou teplotu (180 °C) na křupavou a zlatou kůrku. Krok 5: Během pečení připravíme bramborové knedlíky. Předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, krupičku a společně vypracujeme v těsto. Krok 6: Z těsta vytvarujeme šišky o průměru 6-7 cm, vložíme do vroucí vody a ihned opatrně promícháme vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme přiklopené 20-25 minut. Krok 7: Kysané zelí slijeme, překrájíme na menší kousky, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Zelí zahustíme jíškou, promícháme a necháme provařit asi 10 minut. Dochutíme.

Zveřejněno 21. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmN6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmN6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Barsev: Každá trouba peče jinak, ale kachna po třech hodinách syrová být nemohla, syrové maso je růžové a to asi nebylo.. Pokud vám špatně peče trouba, tak mohla být ještě tvrdá, hlavně pokud to byla kachna - stařena. Kuchař se musí řídit v případě pečení podle své trouby a teplotu případně přizpůsobit, o něco zvýšit nebo snížit. ;-)

Barsev: Nevím, ale mně se to nikdy nestalo. Domácí kachnu peču 4 - 5hodin na 120 a koupenou 3 až 3,5 hodiny. Záleží od velikosti ! Obyčejně na kilo kachny asi hodinu.

Simona Skolakova: Taky mám zkušenost, že při pomalém pečení stačí 3 hodiny, těch jinde většinou doporučených 5 nebo 6 jsem nikdy nevyužila. Nepodlévám ani trošku. Říkávalo se, že když Vám kachna dlouho zůstává tvrdá, je to kačer. :-O Tvrdá, ale syrová po 3 hodinách pečení, to snad musela být ve studené troubě.

Barsev: to se mi nechce věřit po 3 hodinách se mi kachnička pomalu rozpadá,to jste asi měl/a,nějakou stoletou kachnu,jinak to není možné;-)jde taky o to na kolik stupňů jste pekl/a,protože toto se mi nikdy nestalo,ani když jsem kachnu pekla prvně:-K

Bohužel po 3 hodinách pečení, kachna napůl syrová :no::no::no:

radiator: Určitě zkus, kachna má kůži jak má mít i bez obracení a to sádlo potom není na vyhození ale sleju ho dál normálně používám.:-p

Drobek:Díky za odkaz na tu konfitovanou kachnu, takto jsem jí ještě nikdy nedělala, ale po přečtení i dalších příspěvků na tom labužníkovi se do ní určitě někdy pustím;-):-p:-K

Dovolím si přidat na odkaz receptu mého dobrého kamaráda, na konfitovanou kachnu. :-p
Ten recept se mi osvědčil a už nikdy jinak. Vyzkoušejte taky, moc doporučuju.http://www.labuznik.cz/recept/kachna-pecena-v-sadl...
Zelí ke kachně doporučuju červené, odkaz na jedno vynikající je taky v tom odkazu.

Tématické fráze:
pečená kachna se zelim, pečená kachna v remosce, pečená kachna, recept na konfitovanou kachnu, kachna se zelím, recept pecena kachna, pecena kachna recept, normálně pečená kachna, pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem, kachna v remosce, knedlíky ke kachně, pečená kachna se zelím a knedlíkem, pecena kachna s bramborovym knedlikem, pečené kuře s bramborovym knedlikem, pečená kachna se zelím a knedlíky, kachna pečená v remosce, pecena kacha se zelim, pečení kachny v remosce, pečená kachna jinak, fotka pecene kaceny a knedliku

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, voda, zelí kysané, voda, cukr, sůl, kmín celý, jíška, jablko, brambory, krupice dětská, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu