Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 669 kJ /
399 kcal
Bílkoviny6,28 g
Tuky19,86 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy17,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. Krok 2: V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce ze všech stran a na chvilku odložíme. Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na větší, hrubší kousky, stroužky česneku na plátky. Krok 4: Na pánvi si rozpálíme tuk a cibuli s česnekem zpěníme, až začnou vonět, vhodíme tam maso a orestujeme zprudka po obou stranách. Krok 5: Do Pomalého hrnce dáme na dno zeleninu, pak směs cibule, česneku a masa z pánve. Zalijeme vínem. Dusíme na High, (2.stupeň) 2,5 hodiny. Krok 6: Asi 15 minut před koncem maso vyndáme, ve smetaně rozmícháme trochu vydušené šťávy. Vlijeme do hrnce, vrátíme zpět maso a dodusíme do zhoustnutí. Krok 7: Srdíčko nakrájíme na tenké plátky. Podáváme se zeleninou, můžeme s bramborem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.

Mně osobně stačí jen ta zelenina.

Zveřejněno 21. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pql6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pql6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

ivulinka: Díky :-8:-K

Ladi, dobře vím, jaké dobroty umí pomalý hrnec, srdíčko takto upravené bude určitě moc dobré:yes:

Děkuji a budu ráda, když zkusíte. :-K:yes:

Srdiečka máme radi, aj keď najčastejšie mám jahňacie a bravčové. Ale dobré sú všetky. ;-)

:-)) Moc pěkné, chutnalo by mi to s chlebem. Ale kde sehnat telecí srdíčko :-? Ale udělám z hovězího. A určitě s čerstvou zeleninou :yes:

Máme rádi jídla z pomalého hrnce,vyzkouším:yes:

Zajímavý nápad. Akorát na tom talíři by to chtělo trošku upravit. Myslím si že s bramborovou kaší a okurkovým salátem by to "nemělo chybu" . Posílám bod :yes:

Tématické fráze:
teleci srdicka, teleci srdicko, jak upravit telecí platky, srdce na zelenině, pomaly hrnec hovezi srdce, telecí v pomalém hrnci, telecinsrdce, telecí na zelenině, vepřové srdce v pomalém hrnci, srdce nazelenine, tncz nova zelenima

Suroviny:
srdce telecí, zelenina kořenová, víno červené suché, pepř čtyř barev, rozmarýn, tymián, vločky chilli, sůl, cibule bílá, česnek, tuk, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu