Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Klasický nepečený dort s jablíčky podle našich babiček a maminek jistě zná mnoho z nás. V tomto receptu najdete smetanovou obměnu, kde je i tvaroh a kalvádos. Výčtu surovin se nelekejte, příprava je opravdu jednoduchá.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + závěrečné tuhnutí a odležení

60 min (60 min příprava, + závěrečné tuhnutí a odležení)

Suroviny pro 1 kus

chlebíčková forma o rozměrech 30 x 11 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 353 kJ /
3 909 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky124,33 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,17 g
Sacharidy577,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V předstihu nastříháme želatinu na menší kousky a necháme nabobtnat v troše kalvádosu. Krok 2: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo. Přesypeme do kastrolu a přidáme krupicový i skořicový cukr, dle potřeby přilijeme vodu a rozvaříme na pyré. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: K rozvařenému pyré přidáme citronovou šťávu a nabobtnalou želatinu. Necháme ji rozpustit. Krok 4: Smetanu ke šlehání vyšleháme do šlehačky. Krok 5: V míse vymícháme tvaroh s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Vmícháme do chladnoucího pyré a zvolna stěrkou propracujeme. Krok 6: Část hmoty rozetřeme na dno chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií. Vyskládáme vrstvu piškotů. Opět přidáme hmotu a piškoty a takto vrstvíme, dokud nenaplníme formu. Poslední vrstvou budou piškoty. Krok 7: Celý obsah zakryjeme přečnívající folií po stranách, zatížíme prkénkem a necháme vše v chladu ztuhnout a proležet, nejlépe do druhého dne. Krok 8: Druhý den dezert vyklopíme z formy a na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou vymíchanou se zakysanou smetanou. Dekorujeme například cukrářskými perličkami.

TIP: Jak na krásně lesklou a hladkou čokoládovou polevu

Zveřejněno 23. 2. 2015

Poznámka autora frejka55

V podstatě je to variace na tradiční šarlotu, pyré se ovšem nespojuje pudinkem, ale želatinou a zjemněné je navíc smetanovou pěnou. Výsledkem je lahodný dezert z formy na chlebíček, který leckoho příjemně překvapí.

Příprava dezertu je sice snadná a rychlá, ale přece jen se jí vyplatí zhostit s větším časovým předstihem. Složený ve formě sice v chladničce ztuhne již za cca 2 hodiny, ale je také zapotřebí, aby se v náplni patřičně rozležely a zvláčněly použité piškoty. Dětské zvlhnou takřka okamžitě, ale cukrářské už nějaký čas vyžaduji. Uložte tedy chlebíček v chladničce klidně přes noc!

A ještě jedno doporučení: V předpisu jsme nechali želatinu nabobtnat v kalvádosu, tedy pálence z jablek, která dezert fantasticky navoní. Pokud jej ovšem hodláte nabídnout dětem, potom použijte místo alkoholu vodu.

Podrobný fotopostup krok za krokem na přípravu dezertu najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/zazrak-z-formy-na-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2ro

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J2ro

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vypadá to úžasně :-*, určitě vyzkouším, u nás se nic sladkého neztratí :-):-K!!!

zítra vyzkouším syn má narozky tak uvidíme jak se podaří:-K

Nadja::yes:

Hezké, recept podobný běžnému piškotovému dortu, jen díky týmu profesionálů pana Frejky vypadá jako vždy luxusně;-)

Nadja: :-) Já to beru tak, že některá díla potřebují delší nastudování, aby výsledek za tu práci stál a některé vychytávky leckdy ocením i coby relativně zkušená kuchařka a pekařka.

Žížalko, ;-) ráda si přečtu něco hezkého, určitě i recepty s delším povídáním, třeba s historií receptu, pokud je to pod čarou, tedy v poznámce, ale recept jako takový mám ráda stručný, aby se podle něj dalo bez dlouhého studování okamžitě dělat.;-)

zizala:
Děkujeme :-K

Nadja: Odkdy nerada čteš? ;-) Já mám rozhodně raději delší, ale srozumitelný recept plný vychytávek:yes: než sice stručný, ale zcela nepochopitelně napsaný nebo plný chyb.

To je krása :yes::yes:

Nadja::yes:

:-O Moc hezký dezertík i fotky, jen ten postup je na mne příliš rozvláčný, nemám chuť takové recepty luštit.:-S

Obrovská nádhera, krásná fotka a lákavý dezert.

Moc pěké fotky:yes: a podobný dezert děláme,ale bez kalvádosu a skořice,určitě ho vyzkouším;-):-K

Tématické fráze:
nepečený tvarohový dezert, nepečený dezert, nepecene dezerty, recepty na nepečené dezerty, nepečené tvarohové dezerty, tvarohový nepečený dezert, nepečený jablkový dezert, tvarohový dezert s piškoty, tvarohové dezerty nepečene, tvarohové nepečené dezerty, jablkový dezert, tvarohový dezert, tvarohový dezert nepečený, dezert s tvarohem, dezerty s tvarohem, jablkové dezerty, recepty dezert s tvarohem, recept na nepečené dezerty, tvarohové dezerty, nepečeny dezerty

Suroviny:
calvados, želatina, jablko, cukr krupice, cukr skořice, voda, šťáva citronová, tvaroh měkký, cukr moučkový, smetana ke šlehání, piškoty cukrářské, čokoláda hořká, smetana zakysaná, zdobení cukrářské (pecičky)

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu