Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 434 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny89,67 g
Tuky19,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 425 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy124,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 2: Když jsou brambory s fenyklem měkké, slijeme vodu, přidáme do hrnce máslo, necháme ho rozpustit, s horkým mlékem vyšleháme hladkou kaši, dochutíme solí a vmícháme do ní lístky fenyklu. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky jater a orestujeme. Když jsou hotová, osolíme je a dáme stranu. Z pánve slijeme olej, vložíme do ní máslo, zázvor nastrouhaný na jemné nudličky, šťávu z pomeranče, cukr a krátce společně povaříme. Krok 4: Omáčkou polijeme připravená játra a podáváme s kaší.

Zveřejněno 23. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2vn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2vn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::yes:<3:-K

Játra jsem už dělala na všechny možné způsoby, ale s pomerančem ještě ne. Vypadá velmi zajímavě a určitě bylo moc dobré :yes::-K

:-K:-p:yes:

1974andrea: Andri -jde to dobře, fenykl je taky uvařený, já to dělám tak, že po rozpuštění másla použiji šťouchadlo a potom s mlékem našlehám el. šlehačem. My to tak máme rádi, ale někdo má radši kaši takovou hutnější, takže podle chuti;-)

Maruško, tak tohle vypadá skvěle:-p. Játra si dovedu s pomerančem představit ( už jsem taky dělala ) a moc mě láká ta kaše, protože fenykl miluju. Jen se chci zeptat, jde pak rozmačkat s těmi brambory šťouchadlem?

:-p:yes: vypadá to úžasně:-K

Vypadá moc dobře:yes:, někdy zkusím:-)

Pripadá mi to úplne luxusné jedlo. Milujem pečienku - játra a tá kaša k tomu...:yes:

Tak to je velice zajímavý recept a hodně lákavý:yes:+

Děkuju vám :-)
Jaruško, u nás játra taky nejsou moc často:-)
Jitko díky:-8

Vnitřnosti mi doma bohužel nejedí, ale já bych si pochutnala :-p

No, už se u tvých receptů opakuju, ale opět NÁDHERA:yes:

Exoticky vypadající jatýrka, která s mužem můžeme:yes:

Mňamky, tohle taky musí být náramná dobrota:-!:-p:-p Fenykl jsem do br. kaše ještě nedávala, ale ten nápad se mi líbí moc! No a o jatýrkách ani nemluvím...:-p:-p:yes::yes:

Hmmm... To bude extra "jedlé" :yes:

Tématické fráze:
játra na pomerančích, játra na kaši, tncz nova 23.2. 2015

Suroviny:
játra vepřová, pomeranče, zázvor čerstvý, cukr třtinový, sůl, máslo, olej, brambory, fenykl, mléko, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu