Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový věnec z loupáčkového těsta

Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po zarolování a smotání vznikne věnec, který potěší nejen na oko, ale i na zub.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 45 min

145 min (100 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 199 kJ /
4 589 kcal
Bílkoviny88,30 g
Tuky198,30 g
Vláknina27,90 g
Cholesterol 957 mg
Sodík 3,35 g
Sůl8,22 g
Sacharidy568,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme mléko s vodou a trochou cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mezitím v míse smícháme mouku, zbytek cukru, sůl, žloutky, citronovou kůru, rum a rozpuštěné máslo. Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme do mísy, vypracujeme těsto, které necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě, během této doby můžeme těsto 1-2x promíchat, abychom do těsta dostali ještě více vzduchu. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník silný asi 4 mm. Krok 4: V rendlíčku povolíme máslo, zamícháme do něj moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici a tím pomažeme rozválený plát těsta. Krok 5: Těsto stočíme do rolády, ostrým nožem roládu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme do konce. Vzniklé dva pruhy omotáme kolem sebe do copu, stočíme do věnce a spojíme přitlačením obou konců k sobě. Krok 6: Věnec necháme minimálně 30 minut kynout a až pak vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut. Krok 7: Po vytažení z trouby pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.

TIP: Severské skořicové šneky kanelbullar

Zveřejněno 25. 2. 2015

Poznámka autorky ivulinka

Tohle je oblíbené těsto, které používám při pečení loupáčků, věnec z tohoto těsta byl krásně vláčný i druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový věnec z loupáčkového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5r4R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový věnec z loupáčkového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5r4R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

:-)<3<3<3 moc se mi líbí recept i foto :-K

Musím se přidat k pochvalným komentářům. Kynuté těsto není můj favorit, protože s jeho vypracováním jsem byla vždycky na štíru....ale tohle těsto :yes: Bohužel se mi nepovedl moc pěkný věnec, ale práce s těstem a konečná chuť mě neodradí od dalších pokusů. A rozhodně nebudu hledat jiný recept! Díky moc a všem pěkné a pohodové velikonoce <3

Janja: děkuji, že jste si vybrala můj recept a i Vám přeji hezké Velikonoce:-K

Cesto je výborné, z tejto dávky som mala dva "pletence", nestočila som do venca. Jeden je len s vanilkovým cukrom, druhý so škoricou. Vlastne, už je dávno po nich, akosi som zabudla vyfotiť po nakrojení. Myslela som, že som už sem fotku pridávala v minulosti. Tak len pred nakrojením...:-8
Doporučujem, kto hľadá spoľahlivý recept na kysnutý múčnik, má ho pred sebou.

magdalenka: Děkuji Ti moc za vyzkoušení, za bezva fotku, fajn tip na změnu a za pochvalu receptu:-*:-K

Upečeno, ochutnáno, pochváleno:) S těstem se úžasně pracuje. Výsledek nadýchaný, na jazyku se rozplývající.<3

oriental.dancer: děkuji moc za pochvalu mého receptu:-K

Místo skořice - perník na strouhání, nebo perníčky, rozdrobit, přidat kakao, cukr a rozpušťěné máslo. Čín víc, tím lépe. Vynikající. Dělám tak i do kynuté bábovky a kynutých rolád.

bara.it: Baruško, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Dobrota to je a vůně při pečení ještě větší, děkuji za vyzkoušení mého receptu a velká pochvala za moc povedenou přidanou fotku, díky:-K:-K:-K

Jednim slovem výborné. Už jen ta vůně při pečení by si zasloužila bodika. :yes:10:yes:

magdalenka: děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo:-K

Piekla som v utorok, bez rumu (pre detičky), mlieko od oka, postupne pridávam - ako obyčajne. Malo to úspech, ale akosi som zabudla fotiť. Ešte dnes sa dojedal zvyšok...vďaka ti.:yes:

joj, hned bych si nabídla:-D máš ho krásný:yes:

Laurinka: jsem ráda, že jsi byla s mým receptem spokojená, děkuji za pochvalu:-K

Laurinka 1. 3. 2015 09:06
Vyborny, Ivulinka. Ale na buduce ho musim piect v okruhlej forme. Trosku isiel do sirky, nie do vysky. Ale vynikajuce cesto. Ide medzi moje oblubene.:yes:

bubuisek: to mě mrzí, že jste těsto měla řídké, já měla asi žíznivější mouku. Nicméně poměr tekutin a mouky jsem doupravila.

bubisek: no, opravdu se zdá té tekutiny (350 ml) na 55 dkg mouky trochu dost, snad Ivuli uvede na pravou míru:-)

těsto na věnec je řídké. Určitě je špatný poměr mouky.

Tématické fráze:
skořicový věnec ládi hrušky, skořicový věnec od ládi hrušky, skořicový cop, kringel ládi hrušky, kynutý skořicový věnec, skořicový pletenec láďa hruška, skořicový věnec láda hruška, recepty ládi hrušky skoricovy venec, lada hruška skořicový věnec, recepty ládi hrušky skořicový pletenec, skořicový cop ládi hrušky, skořicivý věnec, láda hruška skořicový pletenec, skořicový věnec hruška, skořicový pletenec od ládi hrušky, tncz nova levné recepty ládi hrušky skořicový pletenec, skořicový pletenec ládi hrušky, kynutý skořicový cop, skiricovy věnec, recept:skořicový věnec

Suroviny:
mouka hladká, mléko, voda, máslo, cukr, sůl, žloutek, kvasnice, kůra citronová, rum, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice mletá, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu