Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakonéza a Šmatarka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny9,66 g
Tuky50,93 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy8,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Krok 2: Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci. Krok 3: Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko. Krok 4: Osolíme, opepříme. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze s olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě. Krok 5: Šmatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou Šmakonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouháme najemno a dle chuti přidáme limetkovou šťávu. Eventuálně můžeme ještě dosolit a dopepřit, ale není to nutné.

Zveřejněno 25. 2. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yN3

Marie

Komentáře (3)

zizala:Uz chybi jen joguneza a jotarka, vid;-)?
Ale jinak dobry napad, zajimala by mne chut.Smakouna jsem kdysi do smesi pouzivala casto, ale nejak se mi zprotivil.Coz je ovsem muj problem.

maiva: :yes: Máš pravdu. Čeština je sice ohebný jazyk, ale tohle už je spíš lámání přes koleno :-S

:-Otohle jsou názvy:-S

Tématické fráze:
smakoneza

Suroviny:
šmakoun přírodní aroma, olej řepkový, olej olivový, hořčice dijonská, mléko, sůl, pepř, okurky sterilované, cibule šalotka, šťáva limetková

Přidat fotografie receptu