Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,66 g |
Tuky | 50,93 g |
Vláknina | 2,04 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 8,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst.
Krok 2: Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci.
Krok 3: Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko.
Krok 4: Osolíme, opepříme. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze s olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě.
Krok 5: Šmatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou Šmakonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouháme najemno a dle chuti přidáme limetkovou šťávu. Eventuálně můžeme ještě dosolit a dopepřit, ale není to nutné.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakonéza a Šmatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yN3
Moje poznámka
Šmakonéza a Šmatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yN3
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 4 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 21 minutami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 22 minutami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 22 minutami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 22 minutami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 22 minutami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 22 minutami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 23 minutami
Koření do polévky
Neregistrovaný před 23 minutami
Kuřecí kousky se žampióny a kukuřicí
Neregistrovaný před 23 minutami
Ořechovo-lněné perníkové sušenky (bez lepku, mléka a vajec)
Neregistrovaný před 23 minutami
Tématické fráze:
smakoneza
Suroviny:
šmakoun přírodní aroma,
olej řepkový,
olej olivový,
hořčice dijonská,
mléko,
sůl,
pepř,
okurky sterilované,
cibule šalotka,
šťáva limetková
Komentáře (3)