Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené hranolky alias domácí „hrancle”

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Snadný

Suroviny

Porce: 2 plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 051 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky31,20 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy194,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně omyjeme, pokud chcete, můžete oloupat. Nakrájíme na hranolky zhruba 1 cm široké. Dáme do mísy a zalijeme studenou vodou tak, aby byly všechny ponořené. Necháme odležet minimálně 30 minut, já většinou dávám do lednice přes noc, protože hranolky pak mají lepší chuť. Krok 2: Scedíme a důkladně osušíme. Zakápneme olejem, doporučuji olivový. Promícháme a rozložíme na pečící papír. Pečeme na 225°C dozlatova. Je třeba si čas ohlídat podle vaší trouby. Já pekla 20 minut a poté promíchala a 10 minut dopekla pod grilem. Upečené hranolky osolíme, promícháme s posekanými bylinkami a můžeme servírovat. Krok 3: Tip: Pokud použijete olivový olej, doporučuji hranolky ochutit rozmarýnem. Nebojte se experimentovat. Hranolky můžete obměnit třeba česnekem, parmazánem nebo mletou paprikou.
K hranolkům si můžete dát domácí kečup ...http://www.toprecepty.cz/recept/41818-domaci-kecup-od-mishky/ nebo zdravější variantu tatarky ... http://www.toprecepty.cz/recept/41904-smakoneza-a-smatarka/

Zveřejněno 25. 2. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hranolky alias domácí „hrancle”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m7X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hranolky alias domácí „hrancle”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0m7X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Děkuji za skvělý tip :yes: Ještě jsem koupila superúžasný kráječ na hranolky od Tescomy (doufám, že nedělám nedovolenou reklamu) a už nikdy kupované hranolky :-p

Mňam :-p:yes:

Merylas: Určitě vyzkouším, díky za tip. A přesně - často na domácí prostě není čas...

ZuzanaK: Já preferuji hranolky od Farm Frites, jsou opravdu lepší, než od McCain, někdy vyzkoušejte:-) Ale holt, domácí jsou domácí, ale vždy nemám čas, abych je udělala:-)

To vyzkouším - vypadají úžasně! Ještě jsem domácí hranolky nedělala - občas koupím hranolky do trouby, v oleji nic nesmažíme - děti to pak nejedí. Ale tyhle domácí by jim určitě chutnaly - díky za inspiraci.:yes:

ZuzanaK: Já raději hranolky jiné značky;-). Ale mám prosbu: vaše rádoby skrytá reklama značky je víc než zjevná, prosím, už toho nechte. Dost to skutečně otravuje a moderátorky to příště budou mazat.

Je zajímavé sledovat rozmanitost receptů na domácí hranolky. Taky jsem četla, že po poprášení moukou získají takovou tu kůrčičku, ale ještě nenašla odvahu to zkusit. Přítomnost mouky je totiž přesně to, co mě většinou odrazuje od kupovaných mražených hranolek. Ale když jsem líná, hodím do trouby hranolky od McCain, ty si s domácími nezadají. :-)

S domácí tatarkou je to mana nebeská :yes::yes:

Dajda: taky peču v troubě:yes:

Jsou skvělé, jiné ani nedělám. Často s rozmarýnem, ale také s kmínem. Brambory ani nekrájím na hranolky, ale na půlměsíčky, menší na půlky. V horkovzdušné tvorbě jsou hotové raz dva. :yes:

Tématické fráze:
domácí bramborové hranolky z trouby, domácí hranolky v troubě, hranolky domácí výroba, domácí hranolky z trouby, domácí bramborové hranolky v troubě, hranolky v remosce, hranolky v horkovzdušné troubě, domácí bramborové hranolky, vyroba hranolek, domácí hranolky do trouby, domácí hranolky pečené v troubě, vyroba domacich hranolek, výroba bramborových hranolku, mrazené hranolky v troubě, výroba domácích hranolků, domácí výroba hranolek, domácí hranolky recept, domácí výroba bramborových hranolků, typ brambor na hranolky, jak se vyrábí bramborové hranolky

Suroviny:
brambory, olej, petrželka zelená, pažitka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu