Kuře à la bažant
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 208 kJ / 1 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 126,84 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče.
Krok 2: Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.
Krok 3: Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C.
Krok 4: Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.
Krok 5: Maso vyjmeme (udržujeme v troubě).
Krok 6: Pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk.
Krok 7: Zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme půl hodiny provařit.
Krok 8: Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Moje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
kure a la bazant,
kuře ala bažant,
kuře jako bažant,
kuře a la bažant recept,
bažant recept,
recept kuře ala bažant,
vepřové ala bažant,
kuře alla bažant,
recept na kuře alá bažant,
kure ala bazant recept,
recepty kuře ala bažant,
a la bažant,
kuře recepty,
bazant recepty,
kuře ale bažant,
recept kuře a la bažant,
kuře a la bažant recepty,
pečené kuře a la bažant,
pečené kuře ala bažant s s kari kořením,
recepty kuře
Suroviny:
kuře,
slanina,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
máslo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (29)