Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná bizoní jatýrka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 266 kJ /
542 kcal
Bílkoviny58,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 930 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme marinádu a naložíme do ní játra. Necháme přes noc v ledničce odležet. Krok 2: Druhý den rozpálíme olej, zprudka orestujeme vyndaná a osušená játra po obou stranách. Osolíme. Krok 3: Pak podlijeme marinádou a dusíme do změknutí (cca 25 minut). Játra vyjmeme. Šťávu zahustíme hladkou moukou, provaříme ještě 15 minut. Krok 4: Zpět vložíme játra a prohřejeme, dochutíme. Vypneme a necháme asi 5 minut spojit chutě. Podáváme např. s rýží, knedlíkem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.

Zveřejněno 27. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná bizoní jatýrka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2z4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná bizoní jatýrka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2z4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jj, občas se podaří že s cibulí je krmě dosladka:-// ale trošku to jde srazit okyselením (já raději octem, než citronem):yes: Samozřejmě se to nesmí přehnat a nikdo to ani nesmí poznat...:-))

cathleen: Máš asi pravdu s tou cibulí, dává ji poměrně dost pod maso, třeba do gulášů, předpokládám, že jí dal dost i pod játra - pak už to asi nechtěl překořeňovat. No, vědět by to ale měl ;-);-)

spagetka: :-O nikdy jsme neměli hovězí jatra sladká. Pokud dal pod játra hodně cibule, mohla se mu zdát výsledná chuť (v celku) nasládlá. Ale jatra jen tak, přírodně, sladká určitě nemíváme;-)

cathleen: Kamarád si udělal vzorek jen na přírodno, ale byl zklamán, prý byla vyloženě sladká, sladší než hovězí, dal jen pepř a sůl. Takže po jeho zkušenosti jsem je dala do té marinády. Nám chutnala.

Hmmm...bizoní jatra bych taky ochutnala :yes: snad jen v přírodní úpravě - aby vynikla jejich (možná trochu) odlišná chuť :-p

hosta: Jitka, Makro a Metro je to isté, len v Čechách to má, neviem z akého dôvodu, iný návov. ;-)

hosta: Děkuji:-K, já s pivem nikdy moc nevařila. Víno je dle našich chuťových buněk to správné do marinád hlavně k takovýmto tmavším, lehounce nasládlým masům.;-):-p

spagetka: od té doby, co se mi daří často koupit líčka, jsem tomu také (oproti kombinaci pivní) přišla na chuť

hosta: jj máš pravdu, Makro.
maiva: Ano, vařím ráda s vínem, protože maso po naložení je křehčí a chutnější.. Snad to nevadí, on se totiž alkohol vyvaří, chuť zůstane ;-);-);-)

hosta:Jitko, máš pravdu, bizoní maso bývá v Makru.

Bizona jsem doposud nejedla. Překvapuje mně však, že vaříš doma hodně na víně - ovíněné srdce, teď bizon atd.
Má to nějaký vliv na zdraví nebo máte vinohrad. Důležité je, že Vám doma chutnalo;-)

spagetka: nepleteš si Metro s Makrem? Metro je pouze na Slovenku a v Rakousku, do Makra v Praze asi nechodíš:-)) Ale určitě ho mají v Praze na Jižním Městě u Ivany:-D:-D, po neděli se tam chystám na nákup;-)

tejaja: teri, prý fakt mají bizoní maso i vnitřnosti v Metru, já tam nechodím, tohle jsem dostala od kamarádky.:-p:yes:

Mám pocit, že som bizónie mäso videla v Metre, ale je to len pocit, nie istota. Keby to bolo zo zubra, tak si skočím do ZOO. :-D:-D

Tématické fráze:
kde koupit bizoní maso, játýrka, bizoni játra na cibulce, kde koupit bizonni na maso, přírodní jatyrka, játra z bizona, bizoni maso, pokrmy z bizoního masa jižní čechy, bizoni licka, bizoní játra, uprava jater z bizona, bizon indický

Suroviny:
játra hovězí, koření hřebíček, vločky chilli, pepř, víno červené suché, sůl, mouka, olej

Přidat fotografie receptu