Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový velikonoční mazanec

Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného mazance nepoznáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nominal

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 508 kJ /
2 512 kcal
Bílkoviny44,43 g
Tuky64,23 g
Vláknina33,44 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,71 g
Sacharidy422,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. Krok 2: Mouku, vodu, cukr, olej, sůl, strouhanou kůru a droždí smícháme dohromady. Důkladně uhněteme. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Krok 3: Jako poslední přidáme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Opět prohněteme těsto. Krok 4: Těsto necháme asi 5 až 10 minut odpočinout a hned z něj zpracujeme bochánek. Krok 5: Pro snadnější vytvarování lehce pomastíme desku kuchyňské linky a těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Krok 6: Bochánek přendáme na plech, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme kynout asi 50 minut. Krok 7: Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky oloupaných mandlí. Krok 8: Vložíme do trouby. Pečeme při 170°C asi 35 minut. Máme-li pocit, že povrch barví příliš, přikryjeme pečicím papírem.

TIP: Velikonoční mazanec - rady a tipy

Zveřejněno 28. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pxQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nominal, musim smeknout! Trochu jsem navysila mnozstvi, vis.. 400gr mouky a 2vejce, ale jinak tak o krapet vice z kazde ingredience a opravdu se povedl ukazkově..myslim ze dulezite je nespechat a fakt pekne aspon dvakrat prohnětat behem kynuti. Dekuji krasne za tento recept...joo, ja pouzila Jizerku :)

Snažili jsme se, aby vydržel co nejdéle vláčný. Budu moc ráda, pokud napíšete, jak se vám podařil a jak dlouho vydržel. Ale snad bude tak chutnat, že dlouho nevydrží :)

Nomi, krásný ho máš, ale suchosti se taky bojím.:-S
Srettko, zkus můj Mazanec-bezlepkový tady na topkách. Je s máslem a tvarohem, chutná jako běžný:-)):-))

srettka:
Hihi, akorát peču svou 1. vánočku:-) Všechno je někdy poprvé... Ač nebe bez mráčku, u nás se přehnala bouřka, kterou jsem neprozíravě ukončil hromovým hlasem: "Když ne ty, tak si ju upeču sám!"
No, unáhlil jsem se, leč "Slovo jednou vyřčené..." Tak peču vánočku:-8

Vypadá úžasně. Do vánočky a mazance jsem zatím ještě nešla. Nebyla odvaha. Přitom klasické lepkové jsem dávala levou zadní. Tenhle vypadá vémi dobře. Zkusím ho dceři upect. Jak vydrží? Není do druhého dne jako suchý troud?

Tématické fráze:
bezlepkový mazanec, bezlepkovy mazanec recept, bezlepkový bochánek, mazanec bezlepkovy, recept na bezlepkovy mazanec, bezlepkový mazanec s tvarohem, bezlepkový mazanec z pekárny, velikonoční mazanec ládi hrušky, bezlepkový velikonoční bochánek, bez lepkový bochánek, velikonoční mazanec top recepty, jak vytvarovat mazanec, pohankovy mazanec, bezlepkový velikonoční bochánek recept, bochanek bezlepkovy, bezlepkové velikonoční recepty, bezlepkovy mazanec-recept, kynuty bezlepkový mazanec, bez lepkovy na mazanec, bez lepkovy mazanec

Suroviny:
mouka bezlepková, voda, vejce, cukr, olej, droždí čerstvé, sůl, kůra citronová, rozinky, kůra citronová kandovaná, mandle sekané, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu