Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořská paštika z kuřecích jater

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 598 kJ /
860 kcal
Bílkoviny87,97 g
Tuky26,59 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 380 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy41,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat. Krok 2: Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Během restování přidáme rozmarýn, aby v horkém tuku hezky zavoněl. Krok 3: Vsypeme okapaná játra a za stálého míchání je krátce opečeme. Krok 4: Zalijeme bílým vínem, zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Po chvíli jeden kousek jater rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou už dostatečně tepelně upravená (nesmí z nich vytékat krev ). Krok 5: Stáhneme z ohně, vmícháme čerstvé máslo a necháme chvíli zchladnout. Krok 6: Pak vše rozmixujeme do požadované konzistence ( někdo má rád paštiku jemnou, někdo spíše hrubší, záleží na osobních preferencích ). Krok 7: Do rozmixované, ještě teplé paštiky, vmícháme kapary, nakrájené olivy a sušená rajčata. Podle chuti dosolíme a opepříme. Krok 8: Paštiku přendáme do formiček a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Zveřejněno 1. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqj6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p moc pěkné:yes::-K

Líbí:-p:-K:yes:

No parádní kousek:yes:

Luxusní :yes::-p:-K

Tématické fráze:
paštika s kapary, paštika z kuřecích jater, formičky na paštiku, paštika s bílým vínem, recepty kuřecí játra, játra na cbulce, pečená paštika z kuřecích jater, kuřecí paštika s vínem, kuřeccí játra s kapary, kuřecí paštika s kapari, paštika z kuřecích jater s kapary, kuřecí paštika, kapary do pastik, paštika z vepřových jater s kapary, hrubá játrová paštika recept, pečená paštika z kuřecích jater a bůčku, paštika z kuřecích jater recept, recept pastika s bilym vinem, domácí středomořská paštika, kuřecí játra na cbulce s vínem

Suroviny:
rajče sušené, cibule červená, játra kuřecí, víno bílé, rozmarýn, máslo, olivy černé, rajče sušené, kapary, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu