Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové á la falešný “Stroganoff“

Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s vhodně zvolenou přílohou vám určitě vyladí nedělní oběd ke spokojenosti strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 246 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny104,39 g
Tuky58,36 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy39,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, ukrojíme plátky napříč vlákny, naklepeme a nakrájíme na nudličky.
Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na půlměsíčky.
Žampiony rozkrájíme na čtvrtiny. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém plátku másla s olejem nudličky masa prudce osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme, mírně osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Krok 3: Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Krok 4: Mezitím orestujeme na druhém plátku másla žampiony a druhou cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Krok 5: Žampiony za stálého promíchávání necháme chytit nazlátlou barvu. Podlijeme vývarem a necháme 10 minut dusit. Poté odstavíme stranou. Krok 6: Papiňák ochladíme, otevřeme a do hrnce k měkkému masu přidáme podušené žampiony.
Dále přidáme smetanu, protlak, kopr a necháme ještě 5 minut bez poklice provařit. Krok 7: Pokud chceme mít šťávu hustší, necháme ji silným varem mírně odvařit. Nebo naopak můžeme malinko naředit smetanou.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, rýže, kuskus, nebo tarhoňa.

Zveřejněno 5. 3. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Malá ukázka toho, že pro mnohé i z cenově „dostupnějšího“masa se dá připravit chutné jídlo.

Maso se může dusit i v obyčejném kastrolu. Jen se doba dušení o něco protáhne a na podlévání bude zapotřebí o něco více tekutiny. Buď vývar, nebo voda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové á la falešný “Stroganoff“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2olJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové á la falešný “Stroganoff“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2olJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Plně souhlasím s ladoskou... dnes jsem to dělal k obědu a je to fakt moc dobré. Díky moc Aničko.:-K

Moc výborné, už jsem dělala dvakrát a dovoluji si přidat fotečku, děkuji za inspiraci:yes:

Všem za komentáře a hodnocení děkuji:-KJsem ráda,že Vás rcp zaujal:-)

no mňam:yes::-D to nemá chybu;-):-p

Vypadá to moc jedle:yes:;-);-);-)

Pěkná inspirace na víkend. ;-)

:yes::yes:::yes::yes:

To vypadá úžasně, už vím co bude o víkendu:-p

Tématické fráze:
vepřové nudličky stroganov, stroganov z vepřové panenky, stroganov z veproveho, vepřové nudlicky stroganoff, stroganoff z vepřového masa, veprove nudlicky stroganof, stroganoff recept, vepřová směs stroganoff, vepřové maso ala stroganov, a la stroganov, stroganoff z veprove panenky, veprove nudličky ala stroganov, stroganov z veproveho masa, veprove maso stroganof, vepřové maso stroganoff, vepřové na smetaně stroganov, vepřová panenka stroganov, stroganof z veproveho masa, vepřové nudličky maso recepty, vepřová směs stroganof

Suroviny:
plec vepřová, žampióny, cibule, víno bílé, smetana na vaření, vývar masový, protlak rajčatový, kopr, máslo, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu