Vepřové á la falešný “Stroganoff“
Jistě znáte klasiku "hovězí stroganoff". Pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si výrazně dobu vaření a stejně si dobře pochutnáme. Výsledný pokrm s vhodně zvolenou přílohou vám určitě vyladí nedělní oběd ke spokojenosti strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 246 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,39 g |
Tuky | 58,36 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 398 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 39,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, ukrojíme plátky napříč vlákny, naklepeme a nakrájíme na nudličky.
Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na půlměsíčky.
Žampiony rozkrájíme na čtvrtiny. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém plátku másla s olejem nudličky masa prudce osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme, mírně osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Krok 3: Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Krok 4: Mezitím orestujeme na druhém plátku másla žampiony a druhou cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Krok 5: Žampiony za stálého promíchávání necháme chytit nazlátlou barvu. Podlijeme vývarem a necháme 10 minut dusit. Poté odstavíme stranou. Krok 6: Papiňák ochladíme, otevřeme a do hrnce k měkkému masu přidáme podušené žampiony.
Dále přidáme smetanu, protlak, kopr a necháme ještě 5 minut bez poklice provařit. Krok 7: Pokud chceme mít šťávu hustší, necháme ji silným varem mírně odvařit. Nebo naopak můžeme malinko naředit smetanou.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, rýže, kuskus, nebo tarhoňa.
Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na půlměsíčky.
Žampiony rozkrájíme na čtvrtiny. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém plátku másla s olejem nudličky masa prudce osmažíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme, mírně osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Krok 3: Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Krok 4: Mezitím orestujeme na druhém plátku másla žampiony a druhou cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Krok 5: Žampiony za stálého promíchávání necháme chytit nazlátlou barvu. Podlijeme vývarem a necháme 10 minut dusit. Poté odstavíme stranou. Krok 6: Papiňák ochladíme, otevřeme a do hrnce k měkkému masu přidáme podušené žampiony.
Dále přidáme smetanu, protlak, kopr a necháme ještě 5 minut bez poklice provařit. Krok 7: Pokud chceme mít šťávu hustší, necháme ji silným varem mírně odvařit. Nebo naopak můžeme malinko naředit smetanou.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, rýže, kuskus, nebo tarhoňa.
Zveřejněno 5. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové á la falešný “Stroganoff“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2olJ
Moje poznámka
Vepřové á la falešný “Stroganoff“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2olJ
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřové nudličky stroganov,
stroganov z vepřové panenky,
stroganov z veproveho,
vepřové nudlicky stroganoff,
stroganoff z vepřového masa,
veprove nudlicky stroganof,
stroganoff recept,
vepřová směs stroganoff,
vepřové maso ala stroganov,
a la stroganov,
stroganoff z veprove panenky,
veprove nudličky ala stroganov,
stroganov z veproveho masa,
veprove maso stroganof,
vepřové maso stroganoff,
vepřové na smetaně stroganov,
vepřová panenka stroganov,
stroganof z veproveho masa,
vepřové nudličky maso recepty,
vepřová směs stroganof
Suroviny:
plec vepřová,
žampióny,
cibule,
víno bílé,
smetana na vaření,
vývar masový,
protlak rajčatový,
kopr,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)