Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý "jakoštrůdl"s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 878 kJ /
4 034 kcal
Bílkoviny92,24 g
Tuky185,19 g
Vláknina18,76 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,71 g
Sacharidy490,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tradičním způsobem uděláme kynuté těsto(kvásek, kynout 1 hodinu....atd.) Krok 2: Těsto dáme na plech, potřeme nádivkou a ne úplně do konce šířky, abychom mohli konce přehnout (viz foto). Hotové řezy ještě při pečení nabudou a vyjdou téměř na celý plech (viz foto). Krok 3: Náplň si připravíme ze všech ingrediencí, které smícháme, můžeme i našlehat, nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků.

Zveřejněno 21. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám po mojí mamince, je to výborný a celá naše rodina ho miluje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý "jakoštrůdl"s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZ6y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý "jakoštrůdl"s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZ6y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

konfetka:Konfetko, moc děkuji, také z něj ráda peču, dobře se s tím těstem pracuje;-)

moc dobré těstíčko. dělala jsem z mákem a z jablíčkama. dobrota je to velká.
dávám bodík. :yes:

Lena:Leno, už teď se těším, jsem zvědavá;-)

Fotecky me zaujaly chtela jsem delat z kynuteho testa strudl z listoveho mi to nic nerika tak se na to chystam dam vedet budu ho delat s jablky.Dam vedet jak dopadl.;-):-))

Dělala jsem dvě nohavice a stačila vyfotit jen zbytek jedné:-O. Štrůdl byl moc dobrý:yes: a s těstem se dobře pracovalo :-K.Přidala jsem fotky a dávám zasloužený bod, určitě jsem nedělala naposled;-).

Pekla jsem o víkendu štrůdl vynikající:yes:udělala jsem dvě nohavice:-8;-)přidávám fotku:-K;-);-)

Tak vidíš Sůvičko a máš je moc pěkný:yes:

Mas pravdu Bibinko, trochu zavahat a uz by nebyl zadny obrazek. Ale ja na to vyzrala, fotila jsem hned, jak jsem strudl vyndala z trouby. Mimochodem, uz neni. :-D Tady jsou fotky. :-p:-K

Sůvičko, tak jsem ráda, že chutná a fotku přidej a pod ní napiš s jablíčkama, vždyť je to inspirace, že to jde i jinak. Problém bude v tom, jestli je ještě co fotit:-D

Tak jo, uz to mam. Ted jsme ochutnali, je vyborny. Mame ho s jablickama a oriskama, doma zkusime s tvarohem. Fotky davat nebudu,at kucharinky nepletu, ze neni s tvarohem. Pekla jsem ho na 180 stupnu, v pulce jsem trochu snizila na 175 a dobre. Ale mas pravdu, kazdy podle toho, jak mu pece trouba. :yes::-p:-K

Dekuju za odpoved, zkusim a uvidim. Ja bych to s tvarohem taky udelala, ale tady tvaroh neni. Povidla pry jsou, ale zatim jsem je v obchode nenasla. Tak to zkusim s tema jablickama a potom doma bude original. :-)) Jeste jednou dekuju. :-K

Sůvičko, s jablkama to můžeš udělat, proč ne, dovedu si představit i povidla...., ale nám to nejvíc chutná s tvarohem;-) S vyhřátou troubou ti asi těžko pomůžu, mám nefunkční termostat, ale s troubou si rozumím i tak, nepeče tudíž standartně a tohle peču na 100, ale v jádru je to na 200°. Peč to normálně tak, jak by si pekla jiné kynuté těsto:yes:

Vim, ze je to mozna hloupy dotaz, ale troubu mas vyhratou na 175 - 180 stupnu? Dekuju za odpoved, vypada to dobre. Co kdybych to zkusila s jabkama? No, jeste uvidime. Rozhodne posilam bodika. Uz je 14. :yes::-p:-K

A už mi kyne, je to fakt dobrůtka a kynuté nemá chybu;-):-p

Výborný.:yes:

Tématické fráze:
kynutý jablečný štrůdl, kynutý jablkový štrůdl, kynutý štrůdl s jablky, kynute těsto na štrůdl, jablečný štrůdl z kynutého těsta, jablečný štrůdl kynutý, štrůdl z kynutého těsta, štrůdl s tvarohem a jablky, jablkový štrůdl video kynutý, jablečný kynutý štrudl, štrůdl s jablky a tvarohem, štrůdl, kynutý štrudl z jablek, tvarohovo jablečný štrůdl, strudl s kynuteho testa, kynutý štrůdl jablečný, štrůdl s hruškami, kynutý závin s tvarohem, jablecny strudl bez kynuti, štrůdl nejlepší recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, olej, droždí, mléko, vejce, cukr, máslo, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, žloutek, bílek, cukr, pudink vanilkový, rum, máslo, kůra citronová,

Přidat fotografie receptu