Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková klevela

Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Náročný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min + doba uležení přes noc

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava, + doba uležení přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 994 kJ /
8 364 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina150,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 950,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vyloupeme, promícháme s cukrem a necháme přes noc uležet - pustí šťávu. Krok 2: Potom vaříme na mírném ohni 4-5 hodin a nemícháme. Krok 3: Nakonec rozmixujeme a plníme teplé do sklenic. Utřeme hrdla sklenic, uzavřeme a otočíme dnem nahoru.

Zveřejněno 21. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková klevela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOr8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková klevela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOr8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

V pravé klevele musí být kousky švestek, trocha cukru a rum. Měla by se nechat uležet ( alespoň měsíc) a pak se dá používat do buchet, koláčů, knedlíků.... pokud to rošleháte , tak je to sr*čka a není to klevela!

U nás doma se dělala klevela podstatně řidší, než jsou povidla a tak tam zůstaly kousky švestek. Jako zpepšovák: přidat hřebíček, celou skořici a trošku pasty z feferonek.

U nás se klevela vaří kratší dobu, aby tam zůstaly kousky a nakonec se do každé sklenice přidá trochu rumu a to je dobrota.

Ano Hani je to jako povidla. Po uvaření se to rozmixuje do hladka. :-p

"Švestková klevela":yes::yes::yes:
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají 8-(
Ale zato to nedá žádnou práci, že :-8 a při letošní nadúrodě bude hůř... ;-)
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně... :-K
No, chystám se už aspoň 5 roků :-D leč doufám, že svůj odpor konečně překonám :-)

Verčo, to je jako povidla:-? nebo jsou v tom kusy švestek:-?

Jejej holky moc děkuji. Hnedka opravím. Díky.:-D

Maris, byla si rychlejší, určitě to bude klevela, já přemýšlela a neustále mě to vrtalo hlavou :-?:-O Klevelu znám, ale klevetu - jako "klevecnici":-? asi jen překlep, Verča se určitě nebude zlobit;-) Recept vypadá dobře, ale mám problém, že u nás švestky odešly do ráje :-?:-O,ale stejně pošlu "bodana":yes:

Asi to má být klevela, ne ? :-O

Tématické fráze:
švestková klevera, klevera ze švestek, švestková šťáva recept, klevera, klevera recept, švestková kleveta, švestková povidla recept, co je klevera, švestková štava, klavela, kleveta ze svestek, klevela povidla, clevela ze švestek, švestková zavařenina, kleveda, švestková clevela, clevela, krevela ze švestek, jak se dělá klevela, švestková krevela

Suroviny:
švestky, cukr

Přidat fotografie receptu