Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krakonošův oheň drůbeží

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 955 kJ /
2 140 kcal
Bílkoviny133,40 g
Tuky155,84 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 775 mg
Sodík 453 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy46,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky). Krok 2: Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou. Krok 3: Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.

Zveřejněno 9. 3. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Překvapilo mě, že tu Krakonošův oheň není - takové jednoduché a skvělé jídlo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův oheň drůbeží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2or

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krakonošův oheň drůbeží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2or

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

,,Krákora" je luxusní záležitost, dělávají ho u nás v hospodě jako minutku s hranolkama a já tak dlouho škemral až mi kuchař prozradil recept ... od té doby si jej tu a tam uvařím doma

Vypadá to lákavě. Ukládám si a určitě vyzkouším :-)

Nejlepší maso na Krakonošův oheň je vepřová panenka. Kuřecí maso je sice dříve hotové, ale není to ono.
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.

Ták, a hodnotím,výborné ! Doporučuji hodinku nechat uležet,ohřát a podávat. Ta cibulka je potom v tom mase líp cítit. Trošku proležet neuškodí. :-) "Krakonoš" byl spokojen!:-D

klukodvody:Ano, přesně tak, jen na dobu přípravy cibule. Děkuji za výpomoc;-)

klukodvody:Každá rada dobrá,dělám prvně autorka se možná ozve,kolik minutek to má asi odležet.:-D

magdalenka: Tak to nechám chvílku odležať!:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna jestli mohu tak je to naložené jen tu dobu než si uděláš přípravu toho dalšího .Tak nejdřív si připravíš maso a potom ostatní a je to .Doufám ,že mně Petra promine že odpovídám .:-?:-?:-?:-?

Veronika.Hrozna:v texte sa píše, že chvíľu odležať...:-))

magdalenka: Ja už zajtra,iba neviem ,ako dlho to mám nechať v tej sójovej!;-)

Peťka, super recept, pre mňa neznámy - ukladám si. Vidím to tak na nedeľu.:yes:

Nemáš zač já jsem rád že někdo ctí tradici .Jde o postup a ne třeba až tak o maso protože původní je s vepřovou kotletou s kostí .Ale to není tak důležité protože v té době a je to 50 let zase tyhle variace nebyly .:yes::yes::yes::-K:-K

klukodvody:Tak to velice děkuji, z toho komentáře mám husí kůži:-8 (samozřejmě v dobrém). Díky:-K

Tak na to jsem byl moc zvědavý ,protože jsem byl u zrodu tohoto receptu a máš ho úplně perfektní ,protože každý se divil ,že oheň a smetanová omáčka .Super mám radost že to není nějaký paskvil .Dávám bodík a mohu tě ujistit ,že šéfkuchař ze Savoje ,který to vymyslel má tam někde nahoře radost .:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Vypadá to velmi jedlé! "Krakonoš" se nacpe !Co je s hódně cibulí má vždy úspěch zaručen a ještě čili a tabasco tak bude vrnět blahem. :-D

Tématické fráze:
kuřecí krakonošův oheň, krakonošuv rizek, krakonošův oheň z kuřecího masa, krkonošuv ohen, katuv oheň, krakonošuv řízek recept, krakonošuv ohen kuřecí, krakonšův oheň, oběd recepty, krakonosuv ohrn, kraqkonošuv ohen, krakonošuv ohň, recepty na oheň, krakonosuv kureci rizek, krakonosovi ohne, krakonošův kuřecí oheň, krakonošův ohen kuřecího masa, hrakonosuv ohen, krakonošův šlehačkou, krakonosuv ohen s kuřecím masem

Suroviny:
prsa kuřecí, smetana ke šlehání, cibule, olej, omáčka sojová, chilli, tabasco, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu