Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chonek lejkech (medovník)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 880 kJ /
3 796 kcal
Bílkoviny127,62 g
Tuky82,60 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,58 g
Sacharidy630,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nedávno mě najednou popadla naprosto neodolatelná chuť na něco sladkého a přemýšlela jsem, co upeču, aby to bylo nenáročné na suroviny a zvládla to z toho, co dům dá. Vzpomněla jsem si, že jsme si jako malá holka opsala od tety z judejské kuchařky recept na medovník. Jedná se o úplně jednoduchou buchtu, kterou vylijete dle receptu do dortové formy, já ji nalila na plech. Po prvním ochutnání jsem byla zklamaná. Buchta byla sice krásně nadýchaná a heboučká, ale připadala mi dost suchá. Ovšem na druhý den krásně zvláčněla a já se jí mohla užrat (promiňte mi ten výraz). Proto jsem se rozhodla, že se s vámi o recept podělím. Krok 2: Tady je: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky a dál šleháme. Za stálého míchání přidáváme mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme rozpuštěný ale vychladlý med. Hmotu dáme do vymaštěné dortové formy (já ji vylila na plech) na pečicí papír. Krok 3: Pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut.

Zveřejněno 11. 3. 2015

Poznámka autora Tabita

Doporučuji si dát ke kousku medovníku skleničku mléka :o)

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chonek lejkech (medovník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vw7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chonek lejkech (medovník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vw7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nenáročný medovník, medovník do skleničky

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, prášek do pečiva, med

Přidat fotografie receptu