Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okaté fazole se špenátem a dýní

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 610 kJ /
863 kcal
Bílkoviny60,10 g
Tuky2,40 g
Vláknina47,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy126,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme. Krok 2: Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chilli. Krok 3: Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 11. 3. 2015

Poznámka autorky petram

Díky špenátu a dýni není jídlo vůbec suché. Pokud máte rádi "kašovitější" konzistenci, můžete přidat trochu kokosového mléka. Také je možné přidat sterilovanou nebo mraženou kukuřici.

Fazole černé oko pocházejí z jižní Afriky, kde se dodnes ve velkém rozsahu pěstují. Odtud se na začátku 18. století dostaly s černými otroky do Ameriky. V současné době je jejich hlavním dodavatelem Kalifornie. Svůj název dostaly podle charakteristické černé skvrny na krémově bílém podkladu. Má jemnou máslovou chuť.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okaté fazole se špenátem a dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noA4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okaté fazole se špenátem a dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noA4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jana Remkova, spagetka: Fazole kupuji v prodejnách zdravé výživy.

Tyhle fazole jsem koupila v Kauflandu někdy loni a od té doby jsem je tam neviděla :-/:-/. Recept se mi líbí :yes::yes::yes:

Moc hezké :-)
Fazole jsme kdysi měli doma - mamka je sbírala (a samozřejmě pak pěstovala).

Já fazole černé oko máčím jen asi 4 hodiny a po 30 minutách vaření jsou už krásně měkké, to je jejich výhoda, že nepotřebují tak dlouhou dobu přípravy ;-)

Paráda!!! Tohle bych ráda vyzkoušela, jen ty fazole neznám..

Tématické fráze:
fazole se špenátem, fazole s dýní, fazole černe oko s dyni hokaido, fazole a dýně hokaido, fazole dyne recept, bílé fazole se spenatem, fazole s dýně hokaido, dyně hokaido má skvrny, fazole cerné oko s dýní, fazole s dýní recept, fazole s dýní hokaido, okate mexické fazole, recepty z dýní, bílé fazole s dýní hokaido, fazole černé oko recept, fazole černé oko recepty, recept fazole s dýní, ryze s dyni a špenátem, fazolky se spenatem, recept fazole a špenát

Suroviny:
fazole, bobkový list, špenát listový, dýně hokkaido, sůl, pepř, zázvor, římský kmín mletý, chilli, kukuřice, mléko kokosové

Přidat fotografie receptu