Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rodinné valašské frgále

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

diggisek diggisek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 653 kJ /
3 263 kcal
Bílkoviny71,99 g
Tuky124,25 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 759 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy455,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny. Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto se může dát náplň tvarohová, maková a ze sušených hrušek. Těsto by mělo být vyváleno na tenko. Krok 3: Frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C. Krok 4: Po upečení a krátkém vychladnutí se může omastit a pokapat rozpuštěným máslem, do kterého přidáme rum.

Zveřejněno 12. 3. 2015

Poznámka autorky diggisek

Tvarohová náplň

2 tvarohy, lžíci cukru, balíček vanilkového cukru a 2 žloutky. Vše smícháme.

Maková náplň

mletý mák, mléko máslo a mletý cukr, povaříme do zhoustnutí.

Vše dávám už od hlavy, takže přesně neřeknu, kolik má čeho být. Náplně by mělo být více jak těsta.

Každý dělá frgále jinak, neříkám, že jsou pravé, ale takhle je děláme u nás doma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rodinné valašské frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzMV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rodinné valašské frgále

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzMV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Lepší koláče jsem nikdy neupekla. Děkuji za výborný recept.

Simona Skolakova:
Z kila mouky jich uděláte šest, to je pravá norma

Vynikající, těstíčko se jen rozplývá v ústech, už jsem dlouho nejedla takový koláč, chválím!!!!:-K:yes::yes: Měla dva velké frgály.

Simona Kucerova: mě z toho těsta vyjdou 4 až 5 kousků záleží jak na silno jsou udělané. Ale 4 určitě. ;-)

Zajímalo by mne kolik je frgálů z tohoto množství mouky;-)

Vlasta Dostálová 13. 3. 2015 10:15
Na těch koláčích je nejlepší a typická ta hrušková pomazánka, která se tvoří ze sušených uvařených rozemletých hruškových plátků a trochu rumu a příp. cukru.

Krása:yes:

Tím tvarohovým bych nepohrdla:yes:

Tématické fráze:
valašské frgály recept video, valašský frgál recept video, frgály recept, valašské frgály, rodinné recepty, video kuchařka valašský frgál, frgály recepty, valašské frgály recept, nejlepší recepty na frgály, nejlepší recept na frgály, nejlepší frgale, recept na valašské frgály, frgál videorecept, frgále videorecepty, pravé valašské frgály, frgále, frgály videorecept, frgále videorecept, pravé valašské frgály recept, recept na pravé frgále

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, žloutek, mléko, droždí, sůl, kůra citronová

Přidat fotografie receptu